Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru zile şi patru nopţi de distracţie! A doua ediţie a Neversea, cel mai mare festival pe plajă din România, în iulie, la Constanţa (galerie foto)

ro

06 Feb, 2018 00:00 2810 Marime text
Povestea Neversea continuă şi în acest an, cu experienţe unice, artişti în premieră în România şi cu cei mai frumoşi fani, care, începând cu acest an, vor vedea de pe plaja festivalului patru răsărituri de soare de neuitat.
 
Primăria municipiului Constanţa şi organizatorii Festivalului Neversea au anunţat, ieri, perioada în care se va desfăşura ediţia 2018 a evenimentului. Potrivit acestora, a doua ediţie a celui mai mare festival pe plajă din România va avea loc în perioada 5-8 iulie 2018, în Constanţa. Primele abonamente vor fi puse în vânzare de miercuri, 7 februarie.
 
Edy Chereji, unul dintre organizatorii festivalului, a declarat că prima ediţie a avut un mare succes, fiind apreciată de toţi participanţii. La rândul său, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a precizat că prima ediţie a festivalului a depăşit toate aşteptările. „Constanţa şi comunitatea locală au avut de câştigat. Acest eveniment a aşezat Constanţa pe harta marilor evenimente internaţionale“, a spus Făgădău. Tot el a recunoscut că a avut emoţii în ceea ce priveşte organizarea acestui festival. „A trebuit să relocăm organizarea Festivalului Neversea pe ultima sută de metri şi am avut emoţii. Constanţa merită acest festival. Vă doresc ca a doua ediţie să depăşească rezultatele primei ediţii“, a transmis primarul municipiului Constanţa.
 
Directorul Festivalului Neversea, Bodgan Buta, susţine că au avut mai multe impedimente în organizarea primei ediţii a evenimentului, însă acestea au fost depăşite cu succes. „Avem încredere că vom crea un eveniment de top la Constanţa. Participanţii la prima ediţie au cheltuit peste 20 de milioane de euro“, a subliniat Bogdan Buta.
 

Al doilea festival din România ca număr de participanţi, după Untold

 
Încă de la prima ediţie, Neversea a reuşit să devină cel mai mare festival organizat pe plaja Mării Negre, dar şi al doilea festival din România ca număr de participanţi, după Untold. Neversea 2017 a strâns, în toate cele trei zile, peste 153.000 de participanţi din ţară, dar şi din străinătate. „Am semnat un protocol cu Primăria Constanţa, ABADL şi Ministerul Turismului. Urmează să stabilim locaţia desfăşurării festivalului. Dar luăm în calcul şi Plaja Modern. Pe scene vor urca 200 de artişti. Avem multe surprize. Vom avea peste şapte scene. Numărul de participanţi la Neversea va creşte cu 50 de procente. Preţul abonamentelor care se vor pune în vânzare miercuri este de 399 de lei“, a anunţat Bogdan Buta, directorul festivalului.
 
„A doua ediţie va dura patru zile (5-8 iulie), peste 200 de artişti, multe surprize şi multe ore de distracţie“, a concluzionat Edy Chereji. „Pentru prima ediţie am cheltuit 6 milioane de euro. Estimăm o creştere cu 30 de procente a bugetului festivalului“, a mai spus Bodgan Buta.
 

Noutăţile Neversea 2018

 
Împreună cu artişti de renume internaţional, festivaliştii vor descoperi şi în acest an diversitatea muzicală, interacţiunea prin muzică, dar şi magia naturală a Mării Negre. Evenimentul se va desfăşura pe una dintre plajele din municipiul Constanţa, organizatorii având în acest moment autorizaţii pentru oricare dintre acestea. Organizatorii festivalului vor analiza toate aspectele care ţin de accesul participanţilor, fluidizarea traficului şi confortul comunităţii, urmând a se stabili, în perioada imediat următoare, care dintre aceste plaje este cea mai potrivită.
 
„După ediţia din 2017 am primit feedback incredibil din partea fanilor şi nu numai. Aşa ne-am dat seama şi am înţeles că cel mai mare festival de pe plajă din România a fost un real succes şi că merită o zi în plus şi mai mulţi artişti decât în 2017. Începând din acest an, cei care intră în tărâmul fantastic Neversea vor petrece patru zile şi patru nopţi de neuitat“, a transmis Bogdan Buta, general manager Neversea.
 

Primele 5.000 de abonamente, puse la vânzare

 
Primele 5.000 de abonamente pentru Festivalul Neversea 2018 se vor pune în vânzare începând de miercuri, 7 februarie, de la ora 12.00 până la ora 20.00. Preţul acestora va fi de 399 de lei plus taxe şi vor putea fi achiziţionate doar de către cei care s-au înregistrat pe www.neversea.com. Vor fi disponibile şi abonamente VIP, la preţul de 900 de lei plus taxe. Fiecare persoană care s-a înregistrat a primit pe mail un link unic, care va fi funcţional doar începând cu data de 7 februarie, ora 12.00, prin care va putea achiziţiona maximum patru abonamente. Cei care nu s-au înregistrat până acum pot să mai facă acest lucru pe site-ul festivalului, www.neversea.com.
 

Prima ediţie, un real succes

 
Ediţia din 2017 a fost un real succes. În cele trei zile de festival, peste 153.000 de participanţi din ţară şi din străinătate au trecut pragul tărâmului Neversea. Peste 100 de artişti internaţionali au urcat pe cele şapte scene, printre care Jason Derulo, Rita Ora şi Dua Lipa, aflaţi pentru prima dată în România. Cei mai mulţi participanţi au venit din Bucureşti şi Constanţa, oraşe urmate de Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara. Din afara ţării, cei mai mulţi au ajuns pe plaja Neversea din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii.
 
Impactul financiar asupra oraşului, după cele trei zile de festival, a însemnat o infuzie de capital de peste 20 de milioane de euro, bani care au rămas în comunitatea locală. În medie, cei care au ajuns în Constanţa pentru cel mai mare festival de pe plajă de la malul Mării Negre au cheltuit 300 de euro pe cazare, mâncare şi alte cumpărături
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii