Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:07 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu adus de artiştii TNOB solistei Roxana Bageac

ro

12 Oct, 2015 00:00 1088 Marime text


Artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ (TNOB), cei care au dus numele oraşului Constanţa în zona culturii internaţionale de marcă, încântă din nou, începând cu această lună, publicul de la malul mării. Printre evenimentele programate se numără şi un eveniment comemorativ dedicat Roxanei Bageac, interpreta care s-a stins din viaţă în urmă cu aproape o lună.
 
Octombrie a debutat pentru artiştii TNOB cu o nouă reprezentaţie a spectacolului „Romeo şi Julieta“, după tragedia omonimă de William Shakespeare, pe muzică de Serghei Prokofiev. Reprezentanţii instituţiei au ales să continue stagiunea cu un eveniment comemorativ, dedicat interpretei Roxana Bageac, o artistă plină de sensibilitate, talent şi cu un glas inconfundabil. Este vorba despre o „Seară Lirică In Memoriam Roxana Bageac“, programată miercuri, 14 octombrie, începând cu ora 18.30.
 
Evenimentul reuneşte soliştii Stela Sîrbu, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Laura Eftimie, Marius Eftimie şi Silvia Simionescu. Artiştii menţionaţi vor fi acompaniaţi la pian de Andrada Ştefan.

„Aşteptam un miracol, dar pentru ea nu s-a putut face o minune“

O personalitate importantă a scenei lirice constănţene, Roxana Bageac s-a stins din viaţă în seara zilei de 14 septembrie, cu numai două zile înaintea împlinirii vârstei de 35 de ani. La aflarea nefericitului eveniment, colegii, prietenii şi toţi cei care au admirat-o ca artist şi-au exprimat regretul. „A fost nedreaptă plecarea ei dintre noi. Cred că supărările şi durerea bolii au învins-o. A fost o moarte foarte violentă şi rapidă, m-am rugat pentru ea să câştige lupta cu moartea, am sperat până în ultimul moment că îşi va reveni. Aşteptam un miracol, dar pentru ea nu s-a putut face o minune. Nu este drept! Ne va lipsi foarte mult!“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.
 
Roxana Camelia Bageac s-a născut la data de 16 septembrie 1980 şi a absolvit Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi (1999), apoi Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, secţia Canto (2004). În perioada 2001-2004, a fost corist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, între 2004 şi 2006, a fost artist liric, pentru ca în 2006 să devină solistă a aceleiaşi instituţii.
 
Publicul constănţean a admirat-o în spectacole precum „Rigoletto“, unde a interpretat rolul Gilda, „Lucia di Lammermoor“, în care a fost Lucia, „Elixirul dragostei“ (Adina), „Don Pasquale“ (Norina), „Nunta lui Figaro“ (Susanna), „Răpirea din Serai“ (Constanze) sau „Bărbierul din Sevilla“ (Rosina).

Ti-a placut articolul?

Comentarii