Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:30 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O seară la operă cu savoare de... Bordeaux (galerie foto)

ro

04 Apr, 2017 00:00 1248 Marime text
O frumoasă poveste de dragoste, cu acțiune sprințară, perfectă pentru orice anotimp, cea dintre frumoasa Adina și mai puțin îndrăznețul Nemorino, a fost prezentată, duminică seară, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.
 
Muzica lui Gaetano Donizetti, de o sensibilitate răvășitoare, dar și cu duete jucăușe, precum și situațiile amuzante în care au fost puși protagoniștii au alungat astenia de primăvară, inducând publicului o stare de bine. După recentul debut pe scena ieșeană, unde a dat glas Gildei din opera verdiană „Rigoletto“, soprana Laura Eftimie a interpretat o Adină sigură pe sine, pe vocea și farmecele sale feminine, sub puterea cărora a căzut Nemorino, redat de Doru Iftene, dar și infatuatul sergent Belcore (Marius Eftimie).
 
În rolul șarlatanului Dulcamara, care vinde vin de Bordeaux la preț de... elixir, dar și alte poțiuni cu efect așa-zis miraculos la prețuri piperate, a evoluat baritonul bucureștean Daniel Pop, pe care publicul tomitan îl cunoaște deja și îl îndrăgește și pe care îl va revedea și reasculta, luna aceasta, în rolul lui Figaro, din „Bărbierul din Sevilla“, de Rossini, dar și în „Paiațele“ lui Leoncavallo. Rolul Gianettei a fost interpretat de Mihaela Ionescu, iar conducerea muzicală a spectacolului a fost asigurată de Sebastian Pascale.
 
Nu au lipsit nici aplauzele la scenă deschisă, o parte dintre ele fiind dedicate „perlei ariilor de operă“ - „Una furtiva lagrima“, interpretată cu emoție de Doru Iftene.

Spectacolul, revigorant ca un vin de Bordeaux, și-a datorat succesul și corului Teatrului „Oleg Danovski“.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

 Citește și:

13 spectacole în luna aprilie, la Teatrul „Oleg Danovski“ (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii