Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:51 18 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ni se duc valorile. S-a stins o mare actriţă a filmului şi teatrului românesc

ro

01 Aug, 2019 01:09 5730 Marime text
Actrița Monica Ghiuță a încetat din viață la două zile după ce aniversase 79 de ani, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook Actori, Iubire, Artişti.

Monica Ghiuță s-a stins din viață pe 28 iulie 2019 și a fost înmormântată pe 30 iulie 2019 la Cimitirul Bellu Catolic din Bucuresti.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Era născută pe 26 iulie 1940, la Câmpulung Moldovenesc.

Biografie 

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorului George Mărutză.
Filmografie 
Vremea zăpezilor (1966)
Subteranul (1967)
Doi bărbați pentru o moarte (1969)
Decolarea (1971)
Cu mîinile curate (1972) - soția lui Patulea
Tată de duminică (1975)
Toamna bobocilor (1975) - Silvia
Dincolo de pod (1976) - Podărița
Iarna bobocilor (1977) - Silvia
Să umplem Pământul cu visuri (film TV, 1977)
Ciocolata cu alune (1978)
La răscrucea marilor furtuni (1980)
Bietul Ioanide (1980) - dublaj voce Cati Zănoagă
Iată femeia pe care o iubesc (1981)
Ștefan Luchian (1981)
Totul pentru fotbal (1982) - soția fotbalistului Dobre
Raliul (1984)
Neînțelegerea (film TV, 1991)
E pericoloso sporgersi (1993) - mama Cristinei
Începutul adevărului (Oglinda) (1994) - soția mareșalului Antonescu
Dark Angel: The Ascent (1994) - Nun
A részleg / The Outpost (1995)
În fiecare zi e noapte (1995) - Doamna Georgescu
Une mere comme on n'en fait plus (1997) - Mme Augier
Faimosul Paparazzo (1999)
Triunghiul Morții (1999)
Proprietarii de stele (2001)
Binecuvântată fii, închisoare (2002)
Filantropica (2002) - Mama
Logodnicii din America (2007) - Eliza
Cocoșul decapitat (2008) - Contesa Filality
Viața mea sexuală (2010)
Umilință (2011) - Bătrâna 1
Carmen (2012) - mama lui Puiu
Unsere große Zeit (2012)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii