Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Muzica e o necesitate pentru spirit” Alexandra Ușurelu - „fata care chiar există”!

ro

02 Jun, 2022 00:00 1259 Marime text

 
  • Cel mai recent album al Alexandrei Ușurelu va fi lansat în această vineri, la Constanța
 
Noul album al Alexandrei Ușurelu se numește ”Fata care chiar există” și ne duce cu gândul la profilul unic al acestei artiste, care a ales în muzică un drum neconvențional, rămânând independentă față de marile case de discuri, dar câștigându-și rapid un public fidel, fascinat de talentul, delicatețea și sonoritatea aparte a melodiilor ei.

Alexandra e convinsă că ”muzica este o necesitate pentru spirit, iar cei care o creează și cei care o caută vor găsi mereu căi de a se întâlni, în orice împrejurări.” Este bucuroasă să revină la Constanța și să împărtășească live din bucuria cu care cântă și emoția cu care își poartă publicul în universul ei de „la capătul lumii”.

Discul ”Fata care chiar există” este înregistrat împreună cu band-ul său, format din muzicieni ai scenei de jazz, și orchestra de coarde Muse Orchestra, un efort artistic remarcabil ce poartă semnătura producătorului Bobby Stoica, partenerul de viață al Alexandrei Ușurelu, alături de care a lansat și primul său album, ”La capătul lumii”, triplu nominalizat la categoriile ”Cel mai bun album”, ”Cel mai debut” și ”Cel mai bun duet” în cadrul premiilor muzicale realizate de Societatea Română de Radiodifuziune.
 


Pentru acest nou material consistent, Alexandra Ușurelu se bazează pe aceeași idee pentru toate cele 15 cântece conținute de album: “mai multă muzică decât marketing”, o abordare care a transformat-o în una dintre cele mai de succes artiste independente din România, cu numeroase cereri de concerte și mii de plătitori de bilete anual.
 
„Alexandra Ușurelu a plecat pe drumul muzicii cu un singur gând: să nu facă la fel ca ceilalți. Și-a găsit locul într-o zonă indie, unde experimentează și aduce un altfel de sound în fața unui public dornic de altceva. E genul de artistă pe care o vezi pe afară, acolo unde felul ăsta de îndrăzneală te transformă instantaneu într-un superstar. Alexandra nu se grăbește, își face muzica în felul ei, nu pompează marketing în ce e ea ca artistă, ci suflet, și vrea să fie - dacă îmi e permis să zic - un etalon pentru o curățenie în muzică. O artistă aparte, cu un suflet nobil și cu o minte ageră, pe care merită să o ascultați.”
 
Concertul Alexandrei Ușurelu se va ține pe 3 iunie 2022, pe terasa Harlequin By The Sea Mamaia, cântăreața fiind însoțită de band-ul său, format din instrumentiști de excepție.
 
Sursa video: TVR

 
Citește și:
„Am să fiu eu casa ta”, spune Alexandra Ușurelu. Concert cu band și orchestră de cameră la Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii