Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanța organizează o sesiune de comunicări științifice cu caracter internațional

ro

24 May, 2023 13:14 1190 Marime text
Sursa foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța organizează, în perioada 26–27 mai 2023, Sesiunea Internațională de Comunicări Cultural – Științifice cu tema Realism și alegorie în creația artistică”. Evenimentul va cuprinde susținere de lucrări științifice în domeniul Artelor Vizuale, vernisajul unei expoziții și vizitarea Muzeului de Artă Constanța și a Muzeului de Sculptură „Ion Jalea”.
 
Deschiderea evenimentului va avea loc în ziua de 26 mai 2023, la ora 10.00, prin alocuțiunea directorului Muzeului de Artă Constanța, dr. Lelia Pîrvan-Rus, urmată de un Concert vocal instrumental, cu lucrări din creațiile compozitorilor Julian Cochran, Pietro Mascagni, Ermano Wolf-Ferrari, Frédéric Chopin, Jules Massenet, Antonin Dvořák, Paul Constantinescu, susținut de lect. univ. dr. Andreea Bratu, lect. univ. dr. Anca Stana și lect. univ. dr. Mirela Voicu, cadre didactice la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.
 
Prima zi a Sesiunii Internaționale de Comunicări Cultural – Științifice va fi organizată în două sesiuni plenare cu prezentare de lucrări științifice în domeniul artelor vizuale. Acestea vor fi urmate de un tur ghidat pentru participanții la eveniment. De la ora 16.00 va avea loc vernisajul expoziției In memoriam Vasile Stoica (1889–1959) – diplomat român”, curatoriată de Acad. Ioan Opriș.
 
Pe data de 27 mai 2023, a doua zi a evenimentului, vor avea loc trei sesiuni plenare de comunicări științifice în domeniul artelor vizuale, urmate de vizitarea Muzeului de Sculptură „Ion Jalea”.
 
Participanții la eveniment sunt angajați în muzee de pe teritoriul României, precum și cadre didactice universitare din România și din Republica Moldova. Vor fi reprezentate la eveniment instituțiile: Complexul Muzeal Național Moldova, Iași; Muzeul Național al Literaturii Române Iași; Muzeul Municipal Câmpulung Muscel; Muzeul Național de Artă al României, București; Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea; Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța; Muzeul de Artă Constanța; Biblioteca Academiei Române București – Direcția de stampe; Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Universitatea București; Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Republica Moldova; Universitatea de Arte „George Enescu” Iași; Universitatea Națională de Arte București și Universitatea „Ovidius” Constanța.
 
Evenimentul se vrea a fi un omagiu adus sculptorului Ion Jalea, anul acesta împlinindu-se 40 de ani de la trecerea în neființă a sculptorului dobrogean, care a donat lucrările sale Muzeului de Artă Constanța, peste 200 de opere de artă semnate de artist făcând astăzi parte din patrimoniul muzeului constănțean, majoritatea regăsindu-se la una dintre secțiile acestuia – Muzeul „Ion Jalea” din Constanța.
 
Citește și:
Eveniment cultural de neratat! Pictori bucureșteni la Muzeul de Artă Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii