Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanța Începutul lui iulie marchează startul Bienalei Naționale de Pictură

ro

29 Jun, 2023 16:48 1020 Marime text
Foto: Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța a transmis că între 1 iulie și 31 august 2023 va organiza cea de a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură, Constanța – 2023, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.
 
Pe simeze se regăsesc 100 de lucrări semnate de 100 artiști, membri ai U.A.P. România, care au fost selectați dintr-un număr de peste 250 de artiști înscriși pentru a participa la eveniment, precum și lucrări semnate de șase artiști invitați.
 
„În deschiderea Bienalei, începând cu ora 17.00, vă așteptăm la un concert susținut de Andreea Bratu, pianist – concertist și Adrian Mihai, artist instrumentist, ambii cadre didactice la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța. În program se regăsesc lucrările muzicale Voix de la Steppe și Pavana, din Suitele n.3 op. 18, respectiv n.2 op.10, de George Enescu și Mélancolie de Francis Poulenc, interpretate de Andreea Bratu, precum și un performance muzical al artistului instrumentist Adrian Mihai, în care vor fi interpretate lucrări proprii, teme din folclorul armenesc și din muzica de film (Armenian Roots, Insula lui Ovidiu, Visul Sultanului la Babadag, Now we are free, Dele Yemen)”, se arată în comunicatul de presă.
 
Directorul Muzeului de Artă Constanța, Lelia Rus-Pîrvan a spus despre acest eveniment:
 
„Cu o participare impresionantă încă de la prima sa ediție, Bienala Națională de Pictură Constanța 2023 își propune să celebreze două personalități de marcă ale spațiului cultural dobrogean. Este vorba despre fostele directoare ale Muzeului de Artă, care vor fi omagiate prin acordarea a două premii oferite în mod distinct anul acesta: Premiul special „Florica Cruceru” și Premiul special „Doina Păuleanu”. Fără un patrimoniu atât de bine închegat prin străduința primei directoare, d-na Florica Cruceru și fără pasiunea celei de-a doua, d-na Doina Păuleanu, muzeul nostru nu ar fi fost astăzi atât de iubit și, poate, atât de cunoscut”.
 
Pe lângă premiile I, II și III, o mențiune și cele două premii speciale, un alt premiu special va fi acordat și de Uniunea Artiștilor Plastici din România. Finisajul și premierea vor avea loc în data de 31 august 2023. Lucrarea premiată cu Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța.
 
Artiștii premiați ai acestei ediții și cei 10 nominalizați sunt invitați să participe gratuit la TABĂRA DE PICTURĂ CONSTANȚA 2023, care va fi organizată de Muzeul de Artă, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în luna septembrie 2023.
 
Citește și:
La Muzeul de Artă din Constanța va avea loc a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură. Perioada în care se va desfășura
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii