Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările din expoziția „Salonul de Primăvară” sunt expuse în luna martie la Muzeul de Artă Constanța

ro

01 Mar, 2023 11:50 1256 Marime text
Sursa foto: Muzeul de Artă Constanța

Potrivit Muzeului de Artă Constanța, începând de astăzi, 1 martie și până la data de 30 martie, lucrările artiștilor plastici profesioniști din Constanța, membri ai Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România vor fi expuse în sala Alexandru Ciucurencu a Muzeului.
 

„Vizitând expoziția Salonul de Primăvară, iubitorii artelor plastice intră în legătură cu spiritul artiștilor, cu emoțiile unice trăite și fixate de ei pe suport”, se arată în comunicatul emis de instituție.

 
Audiența poate vedea lucrări realizate de artiști din generații diferite cu preocupări diferite, notații executate cu spontaneitate dar și compoziții elaborate în care dorința de a recrea se evidențiază; imagini în care spațiile vizuale sunt reinterpretate, trecute prin filtrul fiecărui artist, conferindu-le în acest fel originalitate.
 

„Remarcăm în toate lucrările prezente o vervă, o lejeritate în folosirea limbajului plastic, atât al celui grafic, cât și al celui pictural, calitate dată, în primul rând, de buna stăpânire a tehnicilor prin intermediul cărora își construiesc compozițiile”, se mai specifică în comunicat.

 
Expun artiștii: Cătălin Botezatu, Eugenia Leca Botezatu, Tudor Mirescu, Claudia Cernagor, Lavinia Cernagor, Dascălu Panait Lidia Elena, Iulia Cerchez, Roxana Savu, Andreea Cioară, Aurelian Broască, Nicoale Morărescu, Marcel Grigore, Florin Ferendino, Constantin Grigoruță, Teodora Pavel, Iulian Leu, Constanța Petrescu Dănilă, Loretta Băluță, Laura Nistorescu Seniuc, Mihaela Ciuștea, Ignat Stefanov, Fenea Petruț.

Citește și:
Târg de mărțișoare la Muzeul de Artă Populară Constanţa. Zeci de expozanți vor fi prezenţi cu mărţişoare lucrate manual

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii