Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Ziua Dobrogei Masă rotundă la Biblioteca Județeană Constanța cu tema „Diversitate etnică dobrogeană" (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

13 Nov, 2023 11:19 1032 Marime text
Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Dobrogei”, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (Biroul de Informare Bibliografică Dobrogeană) organizează, în colaborare cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, reprezentată de conf. univ. dr. Adriana Claudia Cîteia, masa rotundă cu tema „Diversitate etnică dobrogeană”.

Evenimentul are loc astăzi, luni, 13 noiembrie, ora 11.00, la sediul central al instituției.

„Astăzi ne-am propus să avem o discuție formală sau mai puțin formală legata de caracterul multietnic al Dobrogei“ - a precizat dr. Corina-Mihaela Apostoleanu. 

„Aș dori să vă aduc la cunoștință semnificația Zilei Dobrogei. Este un an aproape rotund. Sărbătorim 145 de ani de la unirea Dobrogei cu România. “ - a precizat Anca Dobre.  

Anca Dobre prezintă, pe larg, istoria Zilei Dobrogei. 

Anca Dobre spune că din anul 2015, prin lege, pe 14 noiembrie se sărbătorește oficial Ziua Dobrogei. 

„Dobrogea a fost casă pentru toate minoritățile și comunitățile etnice“ - a mai precizat Anca Dobre

„Zona în care trăim are o altă modalitate de a înțelege alteritatea. La noi alteritatea nu a însemnat grup disjunctiv, diferit. Pentru noi relația cu alteritatea a fost una benefică. Cred că noi avem o preocupare legată de transgeneraționalitate. Suntem preocupați de transmiterea acestor elemente în viitor.  Nimeni nu își dorește să piardă tradițiile specifice fiecărei comunități. La noi funcționează foarte bine și sentimentul apartenenței“ - a precizat conf. univ. dr. Adriana Claudia Cîteia.

Adriana Cîteia mai adaugă că în Dobrogea există un deosebit spirit al ospitalității. 


 




Citește și: 

Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament. Semnal pentru autorități despre nevoia de protejare a patrimoniului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii