Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Lansări de carte ale autorilor Ottilia Ardeleanu și Constantin Costache, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța (galerie foto+video)

ro

29 Jul, 2021 18:03 3568 Marime text
  • Ottilia Ardeleanu și Constantin Costache sunt cei doi autori care își lansează astăzi, de la ora 18.00, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” noile cărți.  
UPDATE 11

Constantin Costache a spus câteva vorbe despre cărțile care au făcut subiectul întâlnirii de astăzi. Totuși, a adus în atenția publicului și cele trei cărți deja publicate în Statele Unite: Traces of the water mirror, volumul I, II, III.1”. 

UPDATE 10


 Poeta Ottilia Ardeleanu spune că a început să scrie din copilărie. 

 Mă cheamă Ardeleanu, dar sunt olteancă și din copilărie am început să scriu. Scriam în gimnaziu SF și piese de teatru. Profesorii mei de limba și literatura română m-au îndrumat spre a citi cărți., spune poeta. 

Poeta a dat detalii despre parcursul său în viață, pașii pe care i-a urmat pentru a ajunge în acest punct al carierei sale.


UPDATE 9

Ovidiu Dunăreanu spune despre Constantin Costache că este singurul care mai abordează în spațiul românesc tema mării. 

Constantin Costache nu se dezice de două pasiuni dobândite din anii adolescenței: marea și scriitura. Este singurul care mai abordează în spațiul românesc tema mării.

Ne surprinde prin formulele literare pe care le practică. Publică în străinatate sub pseudonimul Captain C, abordează elemente dintre cele mai diverse, de la știintă, filizofie sau politică., a precizat Ovidiu Dunăreanu.

UPDATE 8

Corina Apostoleanu vorbește și ea despre Constantin Costache spunând că scrie o proză realistă, vrea să controleze situația, și să știe că lucrurile pe care le scrie așa sunt.

Constantin Costache este lângă mare și simte cum este ea. El scrie o proză realistă, vrea să controleze situația și să știe că lucrurile pe care le scrie așa sunt. Își documentează cărțile., spune Corina Apostoleanu. 

UPDATE 7

Angelo Mitchievici vobește despre Constantin Costache, spunând că este un prozator fără pereche. 

Constantin Costache este un prozator fără pereche.  „ Îmblânzitorul de stele“ este un roman despre naufragiu pe mare. Ceea ce face cu totul particulare cărțile lui Constantin Costache, este că știe ce spune. A condus o navă, iar acest lucru se simte în fiecare colțișor., spune Angelo Mitchievici.

UPDATE 6

Ovidiu Dunăreanu vorbește despre Ottilia Ardeleanu, spunând că este critică și autocritică.

Face parte din categoria oamenilor tot mai rari, care nu trec cu indiferență nici măcar pe lângă un fir de nisip. Este critică și autocritică, a spus Ovidiu Dunăreanu. 

UPDATE 5

Ovidiu Dunăreanu a recitat poeziile „Confesiune“ și „Dragoste“din aceeași carte, „Timpul meu se măsoară în inimi pe care le ating“.

UPDATE 4

Poeta Ottilia Ardeleanu are poezii traduse în limbile italiană, engleză și franceză. Buna sa prietenă, profesoară de franceză, a ales să recite o poezie din cartea „Timpul meu se măsoară în inimi pe care le ating“, în limba franceză.

UPDATE 3

 Sunt doi scriitori reprezentativi ai Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. Ottilia Ardeleanu are, în poezia sa, această forță a autenticității pe care o găsești foarte rar. Poezia se savurează, nu se citește un volum dintr-o dată., a spus Angelo Mitchievici

UPDATE 2

Vorbele s-au lăsat așteptate timp de câteva minute, momente în care, autorii au dat autografe.

UPDATE 1

Zeci de iubitori de lectură s-au adunat în Aula Bibliotecii Județene  „Ioan N. Roman” pentru a fi martorii detaliilor din spatele creației celor doi autori. Ochii curioșilor au văzut pentru prima dată paginile printate, iar urechile lor sunt gata să asculte și să se lase cuprinși de magia liricii și a prozei.


Ottilia Ardeleanu este o doljeancă care a fost adoptată de orașul de la malul mării.  Vine în fața audienței cu trei cărți de poezie: „Timpul meu se măsoară în inimi pe care le ating“, „Poezie în mintea goală, ediție bilingvă, traducere Pere Bessó și „Când tac și tu mă asculți“. 

Constantin Costache este unul dintre scriitori dobrogeni recunoscuți. Pentru cititorii săi și nu numai a pregătit două noi opere: „Haz de necaz“, un volum de proză scurtă și romanul „Îmblânzitorul de stele“. 

Actrița Dana Cojan, de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța va susține un recital din poezia Ottiliei Ardeleanu. 

Angelo Mitchievici, Ovidiu Dunăreanu și Corina Apostoleanu vor prezenta cărțile celor doi autori.    

„Membră a Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, Ottilia Ardeleanu scrie poezie cu ceva din verva vezicantă și declarativă a poeților beat, o poezie a revoltei, adresativă, beligerantă, mustind de energie. Nu e loc pentru liniște în ea, ca și cum ceea ce este de spus nu încape în haina strâmtă a poemului, ca și cum verbul poetic are nevoie de gesticulație, de o contrapondere, de ceva care să-l contrazică. 

Membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, Constantin Costache este printre puținii prozatori români, dacă nu chiar singurul, care mai scrie despre aventurile pe mare. Fostul comandant de navă are la dispoziție cunoștințele necesare pentru a face veridică o astfel de aventură maritimă, dar și forța epică a prozatorului de cursă lungă care stăpânește tehnica suspansului și stimulează curiozitatea cititorului. “, se arată în comunicatul de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii