Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT ​Expoziție caritabilă la Biblioteca Județeană Constanța (galerie foto)

ro

22 Oct, 2021 18:06 3435 Marime text
La Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța are loc în aceste momente vernisajul expoziției caritabile de artă intitulate „5 artiști dobrogeni”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația F.O.C. 1865 (Farul Ospitalier Constanța).

Lucrările vor fi expuse până la data de 31 octombrie 2021.Sumele rezultate din vânzarea obiectelor de artă vor fi destinate sprijinirii copiilor cu dizabilități din județul Constanța. 

Expun lucrări de pictură, grafică și sculptură artiștii Eliana Negrici (artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – București), Nicu Baturi (membru Fondator al Amânescu PEN Tzentru – Belgrad), Mihnea Bichilie (arhitect, membru al Ordinului Arhitecților din România), Bogdan Boeru (scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea), Gabriel Lungu (sculptor, ale cărui lucrări se găsesc în colecții de stat și particulare din România, Franța, Marea Britanie, Israel, Bulgaria).

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Doina Monica Moșoiu, din partea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, Bogdan Boeru, Eliana Negrici, Mihnea Bichilie și Nicu Baturi.

La eveniment este prezent și Stelian Gima, Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Bibliotecarul Doina Monica Moșoiu a transmis printre altele și mesajul Corinei-Mihaela Apostoleanu, care nu a putut fi prezentă la eveniment. În cuvântul trimis, Corina-Mihaela Apostoleanu a subliniat că arta celor cinci expozanți aduce împreună lucrări care se asamblează într-o anume complementaritate:

„Expoziția cu scop caritabil care se vernisează astăzi aduce în fața publicului un grup de cinci artiști cu exprimări plastice dintre cele mai diferite.  Abstractă ori figurativă, arta lor aduce împreună lucrări care se asamblează într-o anume complementaritate. Pictura și sculptura sunt elementele necesității de a exprima idei și emoții. Bogdan Boeru prezintă un Peisaj toscan ale cărui culori vibrante și calde amintesc de peisajul italian ce l-am inspirat. De asemenea, prezintă și lucrarea De dincolo, cu o simbolistica explicita a vieții și morții. Nicu Baturi prezintă peisaje marine, al căror albastru percutant rămâne în memoria privitori lor. Siluetele pânzelor reflectate în apă sunt geometrii fericit rezolvate.  Eliana Negrici propune lucrări foarte diferite compozițional, Trei sirene, abstract și ideatic, Peisaj cu case: figurativ, in culori pastelate, Volum si, respectiv, Abstract, jocuri de culori și forme geometrice. Gabriel Lungu prezintă sculpturi, cu trimitere spre substratul vechi și simboluri regăsirile in cultura populară. Mihnea Bichilie  prezintă 4 lucrări de lut patinat pe placaj cu figuri foarte expresive pentru variate emoții, precum și o pictură reprezentând o silueta feminina construita din culori vii. Expoziția este in ansamblul ei un prilej de a urmări evoluția unor tineri artiști dobrogeni și de a susține demersul lor caritabil”.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii