Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Conferința „Tangoul – o emoție care se dansează“, la Biblioteca Județeană „ Ioan N. Roman“ Constanța (galerie foto+video)

ro

24 Sep, 2021 17:14 4072 Marime text
  • Conferința cu titlul „Tangoul - o emoție care se dansează“, este susținută de prof.univ.dr.habil. Angelo Mitchievici, urmată de un dialog cu Ionuț Fișcu, profesorul școlii de tango, Tango Magico din Constanța.

Biblioteca Județană „Ioan N. Roman“ Constanța, organizează astăzi, 24 septembrie 2021, începând cu ora 17.00, în Aula Bibliotecii conferința cu titlul „Tangoul - o emoție care se dansează“ susținută de prof.univ.dr.habil. Angelo Mitchievici urmată de un dialog cu Ionuț Fișcu, profesorul școlii de tango, Tango Magico din Constanța.

Conferința se va deschide și se va închide cu un spectacol de tango, al cuplului de dansatori format din Ionuț Fișcu și Arina Cojocaru, coregrafia fiind pe muzica unora dintre cei mai mari interpreți de tango. Show-ul va avea loc în holul Bibliotecii, la parter.

Apărut în mediile rău famate, în mahalalele Buenos Airesului, într-o lume de cuțitari, gauchos, mardeiași și femei ușoare, tangoul a ajuns să fie dansat de elitele europene, devenind popular în toată Europa interbelică. Tangoul își revendică personajele și intră în literatură și în mitologia locală devenită ulterior monedă curentă. Cu pantaloni mulați cu dungi, curea largă neagră, vestă foarte scurtă cu fantă în sapte, cu pălăria cu bord larg, retrusat, fular alb, floare la ureche, garoafă sau mușcată, gardenie, bărbatul conduce femeia cu un hieratism autoritar. Dansul solicită abandonul total, nu tolerează discuția, nici distracția, tangoul se dansează în transă, își este sieși suficient. Carlos Gardel, Francisco Canaro, Juan d’Arienzo și atâția alții l-au făcut nemuritor. Despre acest inefabil al tangoului vor vorbi Angelo Mitchievici și Ionuț Fișcu.

UPDATE 1:
Ionuț Fișcu și Arina Cojocaru transmit prin fiecare pas emoție, dorință, viață, pasiune. Pașii lor îi poartă pe un tărâm departe de realitate. Persoanele care au venit să admire spectacolul încearcă să pătrundă în lumea dansatorilor, însă au rămas uimiți de emoțiile transmise. 

La finalul fiecărui dans, ropote de aplauze au acoperit liniștea din sală.

În aceste momente, toată lumea prezentă participă la conferință.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii