Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:53 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Cartea „Polifoniile sinelui“ a prozatorului Ovidiu Dunăreanu, se lansează astăzi la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța (galerie foto)

ro

22 Sep, 2021 16:30 2178 Marime text

 
  • Prozatorul Ovidiu Dunăreanu își lansează astăzi, 22 septembrie, cartea „Polifoniile sinelui“, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța.

UPDATE 7

„Am scris această carte pentru voi”, precizează autorul, mulțumind celor veniți într-un număr atât de mare la eveniment. De asemenea, Ovidiu Dunăreanu amintește publicului că a devenit de curând bunic și că dedică volumul primului său nepot.
Vorbește cu emoție și cu drag despre spiritul și magia Dobrogei, despre felul în care acest pământ i-a influențat viața și opera.


UPDATE 6 

Diana Dobrița Bîlea a citit un pasaj în care autorul descrie presa din Constanța, făcând un portret al jurnalistului dobrogean.


UPDATE 5

Diana Dobrița Bîlea: "Majoritatea articolelor publicistice din această carte sunt scrise din suflet. Fiecare pagină nu este doar frumoasă din punct de vedere stilistic, ci și prin profunzimea evaluărilor pe care le face Ovidiu Dunăreanu personajelor și locurilor."

UPDATE 4

Corina Apostoleanu
citește un fragment pe care îl consideră reprezentativ.

Conturează spațiul dobrogean, nu doar de la Ostrov, ci a întregului ținut.

Întreaga carte este o hartă a ținutului dobrogean, prin forțele dobrogene culturale, născute aici sau care au venit de-a lungul vremii, și împreună au participat la alinierea culturii naționale. Aceste pagini de jurnal sunt foarte interesante.

UPDATE 3 

 

Angelo Mitchievici: „Ovidiu Dunăreanu are capacitatea de a fermeca de fiecare dată când pune pixul pe foaie.“  

Nu este o carte de ficțiune, ci o carte cu articole, memorii, o carte care ne arată scriitorul într-o altă ipostază.

UPDATE 2 

La eveniment sunt prezenți mai mulți dintre cei prinși în paginile cărții lui Ovidiu Dunăreanu, despre care autorul a scris recenzii sau evocări.

UPDATE 1 

În aceste momente, zeci de iubitori de carte au ajuns în Aula Bibliotecii.  Se aud zumzete, iar evenimentul este pe punctul de a începe.

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează astăzi începând cu ora 17:00, în Aula Bibliotecii, lansarea de carte „Polifoniile sinelui“, publicistică (Ex Ponto, 2021) a prozatorului Ovidiu Dunăreanu, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. După discuție, autorul va oferi autografe.

„Redactorul-șef al celei mai importante reviste literare dobrogene, „Ex Ponto”, director literar al Editurii Ex Ponto, Ovidiu Dunăreanu este unul dintre prozatorii emblematici pentru literatura dobrogeană. Romanul său, „Lumina îndepărtată a fluviului”, reprezintă un manual literar de identitate dobrogeană, în ceea ce are mai reprezentativ, mai profund, mai sensibil acest teritoriu de o frumusețe aparte. Volumul de față adună activitatea publicistică a scriitorului, prezența sa în agora, în spațiul de discuție a ideilor literare, dar și a unei problematici mai vaste. Duhul prozatorului plutește peste acest volum, reflecția sa se încarcă de propria sa experiență de viață într-o relație armonioasă cu experiența literară, în măsură să lumineze o lume, o epocă, o literatură“ - au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.

Cartea va fi prezentată de Angelo Mitchievici, Corina Apostoleanu și Diana Dobrița Bîlea.

Sursa foto: Biblioteca Județeană Constanța
 
Citește și:

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța. Geta Deleanu lansează volumul „Pictori evrei în Muzeul de Artă Constanța“


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii