Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE 90 de ani de activitate a Bibliotecii Județene Constanța. Masă rotundă, organizată cu această ocazie (VIDEO)

ro

24 Feb, 2022 15:23 3414 Marime text
 
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează astăzi, joi, 24 februarie 2022, o masă rotundă cu tema „90 de ani de activitate a Bibliotecii Județene Constanța”.
 
Evenimentul se va desfășura fără public și va fi transmis live pe pagina de Facebook a bibliotecii, de la ora 15:30.
 
Manifestarea este prilejuită de lansarea volumului Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța la 90 de ani (Constanța, Editura Ex Ponto, 2021), lucrare realizată cu scopul de a marca acest moment din evoluția instituției.
 
În cadrul discuției, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, manager al instituției și , vor prezenta teme legate de reflectarea în presă a activității de 90 de ani a bibliotecii constănțene. 

UPDATE: 

În cadrul evenimentului dr. Corina-Mihaela Apostoleanu, șef serviciu Dezvoltare - Prelucrare Colecții - Informare bibliografică și prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, manager al instituției prezintă momente din istoria Bibliotecii Județene Constanța. 

La eveniment participă și bibliograful Angela-Anca Dobre de la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, care vorbește despre momente care au marcat istoria Bibliotecii Județene Constanța. 

UPDATE: 2

„În 1990 Biblioteca se afla în clădirea Arhiepiscopiei. În 1991 a fost cerința Bibliotecii de a avea o clădire proprie, iar Adrian Rădulescu în calitate de prefect a semnat documentul pentru terenul pe care se află acum Biblioteca Județeană. Aici erau clădiri degradate ale armatei și s-a decis să fie dat Bibliotecii. Adrian Rădulescu, om de cultură, este cel care a semnat acest document și astfel a dus la realizarea acestui imobil. După 7 ani, în 1998 așteptarea a luat sfârșit când a început mutarea efectiviă în noua clădire“ - a precizat  dr. Corina-Mihaela Apostoleanu, șef serviciu Dezvoltare - Prelucrare Colecții - Informare bibliografică.




Sursa foto+video: Facebook/Biblioteca Județeană Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii