Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:26 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Teatrul de Stat Constanța „Ovidius In Love. Jurnalul unui exilat îndrăgostit“, premieră și reprezentații gratuite

ro

24 Nov, 2017 00:00 1816 Marime text
„Ovidius In Love. Jurnalul unui exilat îndrăgostit“, în regia lui Alexander Hausvater, după romanul lui Marin Mincu, „Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu“. Acesta este spectacolul pe care Teatrul de Stat Constanța, în parteneriat cu Primăria Constanța, îl propune spre vizionare publicului în anul în care se împlinesc 2000 de ani de la moartea marelui poet latin care și-a găsit sfârșitul la Tomis, printre... barbari. 

Spectacolul va avea șapte reprezentații, cu intrare liberă, însă accesul în sală se va face pe baza unui tichet pe care va fi înscris atât numărul rândului, cât și cel al locului.
Premiera este programată chiar în această joi, de Sfântul Andrei, de la ora 19.00, urmând ca celelalte reprezentații să aibă loc pe 1, 2, 7, 8, 16 și 17 decembrie.„Orice proiect pe care îl facem astăzi, trebuie să fie despre iubire, să fie ceva pozitiv, să spună oamenilor din Constanța și restului României că fiecare dintre noi este un potențial constructiv, care nu este utilizat și neutilizându-l lăsăm mârșavii să ne conducă. De aceea, piesa «Ovidius in Love» este despre necesitatea schimbării și a ieșirii din acest moment de paralizie totală, pentru a ne schimba“, a spus Alexander Hausvater, pe 23 noiembrie, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc în foaierul teatrului constănțean.

Spectacolul „Ovidius In Love. Jurnalul unui exilat îndrăgostit“ a obținut cel mai mare punctaj la concursul de proiecte finanțat de Primăria Constanța cu tematica „Bimilenar Ovidius“.
Celebrul regizor a subliniat că este „un fenomen rar” întâlnit faptul că o autoritate locală (Primăria Constanța) finanțează teatrul din oraș. „Numai când există o întâlnire între un director de teatru și un primar, există teatru. Teatrul bun nu e făcut în capitală, nu e făcut în orașe mari, e făcut în orașe mici, precum Constanța, în care teatrul trebuie să devină o oglindă care reflectă realitatea obiectivă și potențială, ce am putea face, dar nu facem, cât de departe am putea merge, dar nu mergem“, a punctat Hausvater. 

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi:

„Ovidius in love", șapte reprezentații cu intrare liberă la Teatrul de Stat Constanța

Tomitanii, invitaţi la spectacol. „Ovidius in Love“, pus în scenă la Teatrul de Stat Constanţa de regizorul Alexander Hausvater

Alexander Hausvater: „Actorul nu este un poştaş. El nu informează. Google-ul informează“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii