Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoriograful constănțean Lavinia Dumitrașcu - proaspăt Cavaler de Clio

ro

09 Sep, 2019 12:07 3465 Marime text
Lavinia Dumitrașcu, unul dintre specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, este un pasionat istoriograf al Dobrogei, moștenind vocația de la tatăl său, regretatul istoric Gheorghe Dumitrașcu.
 
Pe 6 septembrie 2019, Lavinia Dumitrașcu a fost „unsă” Cavaler de Clio și i s-a înmânat sabia acestui ordin, în care au intrat deja prestigioși istorici ai României.

Coincidență (sau nu), în urmă cu exact șapte ani, Gheorghe Dumitrașcu scria, în publicația Biblioteca Bucureștilor Anul XV, nr. 9 , septembrie 2012, despre înființarea la Oradea a societății „Cavalerii Ordinului Clio”, la inițiativa comandorului și istoricului Jipa Rotaru, ex director al Muzeului Militar Central şi al Muzeului Marinei de la Constanţa, care și-a propus să promoveze istoria românilor și să organizeze evenimente și manifestări ştiinţifice cu participarea celor mai importante instituţii muzeale, ştiinţifice şi de învăţământ din toată ţara.

Distincția este acordată ”pentru victorioasa bătălie pe frontul istoriografiei naționale” și onorează bogata activitate de cercetare a Laviniei Dumitrașcu, care duce mai departe cu onoare misiunea tatălui său de a servi fascinantul domeniu al muzei Clio. Ea este autoarea mai multor volume și a sute de articole pe teme istorice, publicate sau prezentate în cadrul unor sesiuni regionale științifice, naționale și internaționale.
 
 Sursa foto: Facebook/Lavinia Dumitrascu
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii