Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irina Loghin si Nico urca pe scena Casei de Cultura

ro

21 Jan, 2010 03:38 1953 Marime text
de_dragoste_de_neam_de_tara.jpgSunt invitatele speciale din cele două zile în care la Constanţa se desfăşoară faza regională a Festivalului Naţional Multicultural „De dragoste, de neam, de ţară".

Astăzi, începând cu ora 18.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa evoluează ansamblurile folclorice ale caselor de cultură din Alexandria, Piteşti, Medgidia, Câmpulung şi Ploieşti. Tot în această seară, una dintre cele mai apreciate soliste de muzică populară, Irina Loghin, va cânta şi încânta constănţenii, preţ de aproximativ jumătate de oră.

A doua zi a festivalului începe vineri, la ora 16.30, când vor fi lansate mai multe cărţi, printre care antologia de proză umoristică „Unşpe", scrisă de Cornel Udrea, „Momentul George Beldescu", monografie de Stelian Grigore, „Canari în colivie", roman de Stan Brebenel, „Mioritiada", versuri de Ion Nicolescu sau „Nume şi carte", de Marin Ifrim.

Alte momente atent pregătite sunt cele de muzică folk, de flaut sau romanţe, pregătite de reprezentanţii caselor de cultură din Slatina, Buzău şi Câmpulung Muşcel. Tot vineri, însă începând cu ora 18.00, casele de cultură din Constanţa, Câmpulung Muşcel, Slatina, Ploieşti şi Piteşti susţin un program cu muzică uşoară, dans sportiv, de societate şi dans ţigănesc. Concertul vocal-instrumental este susţinut de orchestra de cameră „Ars Magna", corala bărbătească „D.G. Kiriac" şi corala „Ioan Cristu Danielescu", de la casele de cultură din Buzău, Piteşti, respectiv Ploieşti. Se va pune în scenă şi spectacolul de teatru „Târfă cu respect", de Jean Paul Satre, iar cireaşa de pe tort va fi, de această dată, solista Nico.

Potrivit directorului Casei de Cultură Constanţa, Gheorghe Ungureanu, la festival participă aproximativ 250 de persoane. De ieri au plecat spre Constanţa participanţii de la Bistriţa şi Alba Iulia şi, chiar dacă zăpada a mai creat şi creează probleme, acesta este de părere că nu vor fi probleme. Chiar dacă ansamblurile, scriitorii, actorii şi toţi ceilalţi participanţi vor pierde mai mult pe drum, totuşi se pare că nu vor exista probleme.

Intrarea este liberă, în ambele zile ale festivalului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Galina 09 Feb, 2010 12:51 Bravo Irina Loghina vria sa ma rog la dumnejeu sa va pastreje inka 35de ani sa ne kiantat /din rossia surgut.