Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:24 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă puţin şi începe Concursul Internaţional al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski"

ro

21 Jul, 2016 18:46 1931 Marime text
Mâine seară, începând cu ora 18.00, Muzeul de Artă va găzdui Concursul Internaţional al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu un duo recital de flaut Dong Ju Lee şi Ji Eun Lee, la pian fiind Andrada Ștefan..
 
Cei prezenţi se vor bucura de un program interesant: Fr. Doppler - Andante şi Rondo, op.25; G. Enescu - Cantabile şi Presto pentru flaut şi pian; G. Schacker - „Regrets and Resolutions” pentru flaut şi pian; Fr. Kuhlau - Trio în Sol major pentru 2 flaute şi pian, op.119.

De asemenea, duminică, de la ora 19, în sala Teatrului, se va desfăşura Gala premiilor finaliştilor, dirijor fiind Jin-Kwon Lee.În program se vor află lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la opera „Nuntă lui Figaro”, Antonio Vivaldi – Concertul în La minor pentru două flaute şi orchestra, Johann Sebastian Bach – Concertul în Do minor pentru două piane şi orchestra şi Domenico Cimarosa – Concertul în Sol major pentru două flaute şi orchestra.

DONG JU LEE   
A absolvit Şcoala Normală de Muzică Paris - Franţa. Licenţiată a Universităţii Yeungnam, secţia Orchestră şi masterandă a Academiei Naţionale de Muzică "Gnesins"- Rusia.  A primit Marele Premiu al Festivalului de Muzica Japonia şi Premiul al II lea la Concursul de Muzică al Orchestrei Filarmonicii din Korea. A colaborat cu: Orchestra Naţională Simfonică din Viena, Orchestra Filarmonică "Kammer" din Ungaria, şi a cântat în concertul Universităţii Yeungnam şi în concertul de la Ulju Arts Center. De asemenea, a participat la Festivalul Internaţional de Muzică Contemporană.A obţinut Diploma "Nils-Thilo Kramer Summer Camp" şi  Diploma "The leaders ensemble Winter Music Camp".În prezent, este profesor la Colegiul de Muzică al Universităţii din Ulsan, la Liceul de Arte Busan, la Liceul de Artă din Ulsan, instructor de flaut la Fundaţia Green Children, şi formator în cadrul Orchestrei de Tineret SMI.
 
JI EUN LEE   
A absolvit Liceul de Arte Ulsan. Este licenţiată a Universităţii Keimyung - secţia Orchestră  şi în Arta Spectacolului la aceeaşi universitate.Câştigătoare a mai multor premii, din care amintim: Premiul al III lea la Concursul Naţional de Flaut,   Premiul I la Concursul de Flaut al Asociaţiei Masan, Premiul al III lea la Concursul de Flaut al Asociaţiei Busan, unde a cântat împreună cu Orchestra Glinka din Ucraina. În prezent este profesor de flaut în cadrul mai multor şcoli: Şcoală elementară Seobu, Școala elementară Yangji, Şcoala Ewha, Şcoala elementară Hamwon, Școala elementară Yeompo , Şcoala Hyundai.
 
ANDRADA ŞTEFAN   
Licenţiată a Academiei de Muzică din Cluj, pianista Andrada Ştefan este absolventă a Masteratului în Stilistica Interpretării Muzicale – Specializarea Pian, la aceeaşi Academie (2012). A participat la cursuri de măiestrie susţinute de : Cordaelia Hofer şi Alexander Mullenbach din Salzburg, George Sava – Berlin. Are o bogată activitate artistică,  susţinând numeroase recitaluri solistice în diferite formule camerale pe scene din Constanţa şi din ţară. În palmaresul său figurează importante premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii