Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:53 21 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o zi în „Grădina cu îngeri“ (galerie foto)

ro

26 Oct, 2017 00:00 1008 Marime text
Doar azi, de Sfântul Mare Mucenic Dumitru, Izvorâtorul de Mir, mai puteți (re)vedea, la Muzeul de Artă, expoziția cu caracter retrospectiv a cunoscutei artiste plastice Silvia Radu, care și-a reunit lucrările - pictură, grafică, sculptură - sub titulatura deja consacrată „Grădina cu îngeri“.
 
Expoziția impresionează prin formă și colorit, dar și prin sentimentul de pietate și de religiozitate pe care îl aduce, deoarece „Grădina“ Silviei Radu este populată cu îngeri sculptați cu aripile larg deschise, cu basoreliefuri din bronz ce redau scene biblice din Noul Testament, de o mare sensibilitate și expresivitate, de chipuri de sfinți ai închisorilor, cu ochii mari și expresivi. Nu lipsesc nici peisajele inspirate de țărmurile însorite și dealurile pline de culoare ale Dobrogei, ale Vămii Vechi, în special, unde artista a lucrat, alături de celebrul său soț, sculptorul Vasile Gorduz, vreme de 30 de ani, realizând iconostasul bisericii din mica stațiune.
 
„Silvia Radu este unul dintre artiștii care au un cuvânt de spus, care au o forță creatoare pe care anii nu au diminuat-o ci, din contră, a sporit-o, așa cum se vede în această expoziție ce se dorește o retrospectivă a gândurilor și sintezelor stilistice întreprinse de artistă în ultimii ani. (...) Silvia Radu face sculptură de inspirație religioasă și o face într-un mod care denotă nu numai inteligență plastică, ci și credință“, apreciază criticul și directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu.
 
„Grădina cu îngeri“ este o expoziție-eveniment care relevă forța creatoare a unui mare artist contemporan și care aduce mari satisfacții vizuale și spirituale celui care o privește.

„Este o expoziție complexă, de sinteză și de retrospecție, o expoziție de gândire și simțire, o expoziție de credință“, a conchis Doina Păuleanu.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Spectacol de teatru „Ovidius a fost aici” și vernisajul expoziției „Publius Ovidius Naso la Pontul Euxin - bimilenar”, la Muzeul de Artă Constanța 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii