Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Săptămâna Luminată Un weekend de vis, cu operă şi balet, la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

20 Apr, 2017 00:00 3832 Marime text
Se anunţă un weekend minunat la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, cu un program de sărbătoare, aşa cum se cuvine în Săptămâna Luminată. 
 
Vineri, pe scena tomitană va urca frumoasa curtezană Violetta Valery, care se va mântui prin iubire, sâmbătă, temerarul hidalgo Don Quijote şi Sancho Panza vor porni în aventura vieţii lor, în paşi de dans, iar duminică, isteţul bărbier din Sevilla, Figaro, vă invită să-i fiţi părtaşi la şiretlicuri pe muzica antrenantă a lui Ghioachino Rossini. Va fi un weekend de vis, garantat!

„Traviata“ sau mântuirea prin iubire 

La titlurile propuse, ce fac cinste oricărui teatru din lume care se respectă, se adaugă şi distribuţii speciale. Astfel, drama verdiană „Traviata“, programată vineri, de la ora 19.00, va avea în rolurile principale doi artişti din Statele Unite ale Americii, parteneri pe scenă şi soţ şi soţie dincolo de scenă, soprana Lynette Tapia, care o va întruchipa pe Violetta Valery, şi tenorul John Osborn, care va da glas trăirilor lui Alfredo Germont. Rolul bătrânului Giorgio Germont va fi întruchipat de baritonul bucureştean Iordache Basalic, iar Flora Bervoix, prietena Violettei, va fi mezzosoprana Lucia Mihalache. Din distribuţie mai fac parte: Andrei BăicanBogdan OcheşelIulian BratuLaurenţiu Severin şi Ionela Duma. Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de dirijorul Peter Popelka din Cehia. Faimoasa operă verdiană are la bază romanul autobiografic „Dama cu camelii“, de Alexandre Dumas-fiul.
În căutarea dulcelui ideal, în paşi de dans
 
Și spectacolul programat sâmbătă, de la ora 19.00, este inspirat de un roman celebru, „Don Quijote“, scris de spaniolul Miguel de Cervantes Saavedra, de la a cărui moarte se împlinesc, pe 23 aprilie, 401 de ani. Baletul „Don Quijote“, în coregrafia lui Mihai Babuşka, după Marius Petipa şi scenografia Adrianei Urmuzescu, va avea în prim-plan balerini din Țara Soarelui-Răsare, care se simt ca acasă în sânul Companiei de Balet a Teatrului „Oleg Danovski“: Nozomi MiuraShigeyuki KondoMayu Takahashi şi Keito Shimomura, dar şi îndrăgiţi artişti ai scenei tomitane: Bogdan BîrsănescuȘtefan RăuţGelu RâpăMihai Pâslaru şi Andreea Rusu.
 
Şiretlicurile faimosului bărbier 
 
Duminică seară, începând cu ora 19.00, şiretul şi sprinţarul bărbier din Sevilla, Figaro, le va ţine companie celor care vor să se destindă pentru a face faţă provocărilor pe care le aduce o nouă săptămână. El va împrumuta vocea baritonului bucureştean Daniel Pop, iar frumoasa Rosina, care-l întrece în isteţime, va fi întruchipată de îndrăgita soprană Smaranda Drăghici. Alături de ei se vor afla, într-un maraton al bunei dispoziţii: Mihai Irimia, din Braşov, Ștefan Schuller, din Bucureşti, Constantin AcsinteGabriela Dobre şi Bogdan Ocheşel. La pupitrul dirijoral al spectacolului „Bărbierul din Sevilla“, de Rossini, se va afla maestrul Gheorghe Stanciu.
 
Pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de note vizat la zi, biletele au preţuri de 8 lei. Pensionarii, pe baza talonului de pensie, şi studenţii, având carnetul de note vizat la zi, vor plăti 15 lei pe un tichet. Biletele mai pot fi achiziţionte şi la preţurile de 20, 25, 30 şi 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.
 
Sursă foto: Facebook - Teatrul „Oleg Danovski“

 Citeşte şi:

13 spectacole în luna aprilie, la Teatrul „Oleg Danovski“ (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii