Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In februarie, Nume mari pe scena Casei de Cultura

ro

28 Jan, 2010 03:12 1809 Marime text

casa_de_cultura01.jpgHoraţiu Mălăele, Emilia Popescu, Ştefan Bănică Jr. sau Tudor Gheorghe sunt doar câţiva dintre artiştii care luna viitoare vin la Constanţa.

Cum deja ne-a obişnuit, Casa de Cultură a Sindicatelor a pregătit o lună februarie plină de surprize plăcute pentru constănţeni.

afis_-_cafeneaua.jpgCei care vor să-l vadă pe maestrul Horaţiu Mălăele, în dublu rol, de regizor şi actor, au această posibilitate pe 8 februarie, începând cu ora 19.00, când unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul Teatrului Bulandra, „Cafeneaua", se joacă pe scena Casei de Cultură. Din distribuţie mai fac parte şi actriţele Emilia Popescu şi Dana Dogaru. Comedia este scrisă de Sam Bobrik şi Ron Clark şi a fost descoperită şi pusă în scenă de Horaţiu Mălăele. Aşa cum se arată în prezentare, „Cafeneaua" este o comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor, un spectacol despre viaţă, iubire, trădare şi singurătate, un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. Este o poveste simplă a unei familii americane, Louise şi Wally Murdock, văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani, a căsniciei lor fisurate, dar mai apoi consolidată de apariţia unei tinere, Janet.

Durata comediei „Cafeneaua" este de o oră şi 45 de minute, iar preţul biletelor este de 50 sau 60 de lei, în funcţie de dispunerea locurilor în sală. Acestea se pot încă procura de la sediul Casei de Cultură.

afis_-descult_in_parc.jpgBănică Jr., în „Desculţ în parc"

Pe 15 februarie, o altă comedie excepţională, cu un alt artist mare, Ştefan Bănică Jr., tot în dublu rol, de regizor şi actor promite spectatorilor că vor râde cu lacrimi. „Desculţ în parc" este scrisă de Neil Simon şi spune povestea a doi tineri căsătoriţi de curând, şi care locuiesc într-o mansardă. Părinţii şi prietenii încep însă să se amestece în viaţa lor, iar de aici şi până la apariţia problemelor nu este decât un pas. Spectacolul ce îl prezintă pe Ştefan Bănică Jr., atât în calitate de regizor cât şi de actor, a avut prima reprezentaţie pe 2 iunie 2009, la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti.

Din distribuţie mai face parte Oana Ioachim, Mitica Popescu, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor. Spectacolul începe la ora 19.00, iar preţul biletelor este de 60 şi 80 de lei.

afis_-_tudor_gheorghe.jpgTudor Gheorghe revine

La doar două zile distanţă, o voce iubită de constănţeni, Tudor Gheorghe continuă ciclul de spectacole „Stagiunea permanentelor frumuseţi", cu „Anotimpurile mele: Iarnă - Primăvară 2010". Această reprezentaţie oferă piese desprinse de pe albumele „Iarna Simfonic" şi „Primăvara simfonic", interpretate de maestru în maniera sa unică. Printre cele care vor fi asculte şi de constănţeni se numără „La fereastra cu gutuie", „Colindul celui fără de ţară", „Antiprimăvară", „Lumină lină", „Mugur, mugurel", „Salcâmii" sau „Dorul călător". Această stagiune marchează însă, încheierea ciclului de reprezentaţii ale Anotimpurilor, văzute prin ochii lui Tudor Gheorghe, după mai bine de 10 ani.

Maestrul va fi acompaniat de 40 de muzicieni şi alte 30 de voci ale orchestrei şi corului Teatrului Liric „Oltenia" din Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu. Concertul începe la ora 19.00, iar biletele costă 80 şi 100 de lei şi pot fi achiziţionate, de asemenea, de la Casa de Cultură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii