Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În debut - „Legenda nr. 17“ Constănţenii, invitaţi la Festivalul de Film Rus de către Consulatul General al Federaţiei Ruse

ro

25 Jan, 2016 00:00 1432 Marime text


Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, împreuna cu Centrul Rus de Ştiinţă și Cultură Bucureşti, invită constănţenii la Festivalul de Film Rus. Deschiderea evenimentului va avea loc azi, la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.
 
Festivalul debutează cu proiecţia filmului „Legenda nr. 17“, în regia lui Nikolai Lebedev. Cinefilii vor putea urmări, pe data de 26 ianuarie, filmul „Insolaţia“, în regia lui Nikita Mikhalkov, pe 27 ianuarie, filmul „Alioşa Popovici şi Tugarin Zmei“, în regia lui Konstantin Bronzit, iar pe data de 28 ianuarie,  filmul „Poddubnâi“, în regia lui Gleb Orlov. Festivalul de Film Rus se va încheia pe data de 29 ianuarie, cu filmul „Gagarin. Primul în cosmos“, în regia lui Pavel Parkhomenko.


 
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa și Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa.
 
Filmul „Legenda nr. 17“ prezintă istoria de succes a renumitului sportiv Valeri Kharlamov. Din distribuţie fac parte Danila Kozlovsky, Oleg Menshikov, Svetlana Ivanova, Vladimir Menshiov, Alexandr Lobanov, Serghei Ghenkin, Roman Madeanov, Alexandr Yakovlev, Alexandar Grepi, Boris Sherbakov şi alţii.
 
Echipa de hochei a Uniunii Sovietice i-a învins pe canadieni cu scorul de 7:3 la primul meci din superseria URSS-Canada. Nu a fost doar un joc. A fost o luptă pentru țara sa, care a transformat viziunea lumii despre hochei. După acest moment, toată lumea îl cunoştea după numărul 17. Valery Harlamov, care a marcat în acel meci două goluri, a devenit cunoscut în toată lumea, bucurându-se de notorietate. Visul său a devenit realitate. Perseverenţa şi talentul său, dar şi munca dură alături de marele antrenor Anatoly Tarasov au făcut din numărul 17 o legendă a hocheiului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii