Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Artă și tradiție din Cappadocia și Valea Ihlara la Constanța, în viziunea artistei Banu Davun

ro

04 May, 2018 00:51 3206 Marime text

 
Conf. univ. dr. Banu Davun de la Facultatea de Pedagogia Artei a Universității din Aksaray din Turcia a fost prezentă, în perioada 25 - 27 aprilie, la Universitatea „Ovidius“ din Constanța, în dublă calitate: de artistă și de cadru didactic.

Ca artistă, conf. univ. dr. Banu Duvan a prezentat în Campus două expoziții personale, una de fotografie și cealaltă de grafică și pictură, curatoriate de colegele sale de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“: lect. univ. dr. Leila Rus Pîrvan și lect. univ. dr. Sînziana Romanescu. În expoziția de fotografie, artista din Turcia a surprins frumusețea Văii Ihlara, iar în lucrările de grafică și pictură a contopit simboluri și imagini din bisericile precreștine din Cappadocia.

La vernisaj au participat: viceconsulul general al Turciei la Constanța, Hasan Akdogan, directorul Institutului „Yunus Emre“, Ramazan Yilmaz, lect. univ. dr. Leila Rus Pîrvan din partea Facultății de Arte, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, președinta Comisiei de Femei a Uniunii Democrate Turce din România, Melek Amet, alături de studenți ai Universității „Ovidius“.
De asemenea, în cadrul cursului de istorie turcă de la Universitatea „Ovidius“,  conf. univ. dr. Banu Davun a vorbit despre orașele subterane și bisericile sculptate în stâncă din Cappadocia și Valea Ihlara, dar și despre importanța acestor locuri, din perioada hitită până la civilizația bizantină. 

Conf. univ. dr. Banu Davun nu este la prima vizită la Universitatea „Ovidius“. Prima a avut loc în urmă cu cinci ani, atunci când prin programul Erasmus al Universității din Nevsehir a ținut un curs despre tehnici tradiționale de pictură Ebru și tipuri de imprimare în grafica modernă. În aceeași perioadă, lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan de la Universitatea Ovidius din Constanta a ținut un curs de pictură pe sticlă la Universitatea din Nevsehir, Turcia, intitulat „Copacul vieții, între tradiție și modernitate“.  

Sursă foto: Lelia Rus-Pîrvan

Citește și:

Artista Banu Davun din Turcia expune la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii