Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halloween 2020. Google și-a schimbat Doodle în cinstea sărbătorii Halloween

ro

30 Oct, 2020 04:26 4641 Marime text
  • Halloween 2020. Astăzi motorul de căutare Google a schimbat coperta paginii de gardă cu un nou Doodle
 
Halloween 2020. Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween 2020. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază, de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Halloween 2020. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care
Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental - catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.
 
Halloween 2020. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack.

Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
 
Sursa foto: Google

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii