Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul „Pe curând, fiul meu!” se vizionează la Biblioteca Județeană Constanța

ro

22 Jun, 2023 10:32 800 Marime text

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104A, în colaborare cu Clasa Confucius a Universității „Ovidius” Constanța organizează joi, 22 iunie 2023, la ora 16.00, în Aula Bibliotecii, vizionarea filmului „Pe curând, fiul meu!” (2019), al regizorului Xiaoshuai Wang.

Filmul va fi prezentat de către criticul de film, membru FIPRESCI (Federația Internațională de Film), Prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI și profesorul Wang YANJIE, de la Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing care, la finalul filmului, vor avea un dialog cu publicul., transmit reprezentanții Bibvliotecii Județene.

„Pe curând, fiul meu!” a primit Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru cel mai bun rol masculin (Wang Jinchun).

Regizorul a urmărit viața unor familii care traversează epocile de la comunism la capitalism, fără ca schimbarea să aducă bunăstare sau eliberarea de grijile mărunte ale unor existențe paupere. Publicul românesc poate recunoaște situații și un stil de viață similare cu perioada de tranziție a anilor ’90, în România postcomunistă, pe cale de a deveni capitalistă., a mai punctat sursa citată. 

Ceea ce impresionează numaidecât este felul direct în care oamenii simpli, peste care istoria trece nemilos, reacționează, reafirmând, ca unică valoare, umanitatea, cu ceea ce ea are definitoriu, dragostea, emoțiile și chiar suferința. Wang Xiaoshuai este una dintre figurile remarcabile ale cinematografiei chineze, obținând și alte premii, în afară de cel menționat, două premii la Berlinadă, Premiul Juriului pentru „Beijing Bicycle” (2001), cel mai bun scenariu pentru „In Love We Trust” (2008) și Premiul Juriului la Cannes, cu „Shanghai Dreams” (2005).


Citește și: Biblioteca Județeană Constanța, gazda lansării volumului de critică literară „Orizontul cărților, vol. II”

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii