Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul şi-a desemnat câştigătorii Două voci deosebite din Constanţa, premiate la „Mamaia Copiilor“

ro

29 Jul, 2016 00:00 3332 Marime text
 

Festivalul de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor“, aflat la cea de-a 16-a ediţie, şi-a desemnat câştigătorii. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 21-24 iulie şi a reunit peste 500 de participanţi din toate colţurile ţării. Festivalul de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” a ajuns la final, iar duminică, la Gala Laureaţilor, participanţii la concurs au strălucit pe scenă cu premiile în mână.

Trofee pentru cei mai buni

Trofeul „Aurel Manolache” la secţiunea de Creaţie, acordat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, a fost obţinut de Lisa Maria Banyai, care a reuşit să impresioneze juriul cu melodia „Hei, spune-mi tu!“, pe muzică şi versuri de Gabriel Băruţa. Trofeul „Aurel Manolache“ la secţiunea de Interpretare, acordat de Holding Hondor Stil, a fost câştigat de Iulia Sorlea, din Cluj-Napoca, iar de trofeul „Tomis“, la secţiunea Show, acordat de Asociația Culturală Mamaia Copiilor, în acest an nu s-a învrednicit nimeni.

Premiile secţiunii de Creaţie - preşcolari

La secţiunea de Creaţie - preşcolari, premiul I i-a fost acordat Angelei Gheorghiu, care a interpret melodia „Dă-o mai departe“, pe muzică de Mihai Alexandru şi versuri de Cezar Cristea. Premiul II a ajuns la Giulia Dancă, ea participând la concurs cu piesa „Să vină mama“, compozitor Mihaela Tertelici şi autor versuri Marian Stere. Premiul III a fost adjudecat de Larisa Petre, cu melodia „Curcanul şi norul“, pe muzica Feliciei Niţă şi versurile lui George Popovici.

Premiile secţiunii de Creaţie - şcolari

Premiul I la secţiunea de Creaţie - şcolari a fost câştigat de Eduard şi Natalia Moise, înscrişi în concurs cu piesa „Sună-mă“, muzica şi versuri de Adrian Ordean. Premiul II a fost cucerit de Sabrina Aniculăesei, care a evoluat cu melodia „Calea de Cristal“, muzica: Sergiu Rudichi, iar versuri: Marian Stere. În posesia premiului III a intrat Anisia Dobra, cu piesa „Numai tu“, compozitor - Dumitru Dumitrache, iar autorul versurilor - Camelia Badea.

Premiile secţiunii de Creaţie - adolescenţi

Premiul I a fost acordat pentru melodia „În zbor“, interpretată de Roxana Cozma, muzică şi text Nicolae Caragia. Premiul II a ajuns la Christiana Sora, care a cucerit membrii juriului cu piesa „Un izvor de calde ploi“, muzica: Dan Dimitriu şi versuri: Carmen Aldea Vlad. Premiul III a fost câştigat de Amelia Jurcă, din Constanţa, cu piesa „Povestea ta“, muzică şi text de Mirela Bulete.

Premiile secţiunii de Interpretare

La secţiunea de Interpretare, grupa I (4 - 6 ani), premiul I a fost cucerit de Mihaela-Bianca Şoană, din Bucureşti, premiul II, ex aequo, a ajuns la Giulia-Elena Haidău, din Iaşi şi la Ioana Popovici, din Roman. De premiul III s-a învrednicit Ioan-Alexandru Ojog, din Bacău.
 
La grupa a II-a (7 - 9 ani), premiul I a fost câştigat de Sofia-Ioana Onică, din Iaşi, premiul II a ajuns la Çilenti Günay, din Galaţi, iar premiul III a fost obţinut de Luca Iorgu, din Corbeanca.
 
La grupa a III-a (10 - 12 ani), premiul I a fost cucerit de Rareş-Andrei Ioan, din Buzău, premiul II, de Natalia Moise, din Bucureşti, iar premiul III, de Maria-Roberta Popa, din Râmnicu Vâlcea.
 
La grupa a IV-a (13 - 15 ani), premiul I a fost adjudecat de Sara-Irem Güzel, din Breazu, premiul II a ajuns la Eleonora-Maria Filipoiu, din Slobozia, iar premiul III i-a revenit Ioanei-Lucia Berechet, din Constanţa.      

Premiile secţiunii Show

La secţiunea Show, premiul I a fost acordat grupului All Apollo’s Children, din Ploieşti, care au evoluat în concurs cu „Noi gătim pe portativ“. Premiul II a fost cucerit de grupul Steluţe Dunărene, din Brăila, cu „Păcală şi Tândală la oraş“. Premiul III a fost obţinut de Maria-Ecaterina Ştefan şi Luca-Ştefan Udăţeanu, din Bucureşti, cu spectacolul „Un duet formidabil“.

Menţiuni speciale pentru talente speciale

Cu mențiunile „In Memoriam George Naghi”, acordate de Aldis și Jurnalul de Călăraşi, au fost răsplătite Sarah-Ştefania Sandric, din Bucureşti, Sara-Ioana Stan, din Boldeşti-Scăieni, Ilinca Niţă, din Baloteşti, şi Jasmine Goicea, din Ploieşti.
 
Menţiunea acordată de cotidianul constănţean Cuget Liber a fost obţinută de Angela Gheorghiu, din București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii