Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, la ediția cu numărul 44. Ce spectacole pot vedea constănțenii

ro

24 Oct, 2018 00:00 2133 Marime text
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța invită publicul constănțean la Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului.  Acesta se derulează sub semnul Marii Uniri și are loc în perioada 26 octombrie - 25 noiembrie, fiind la a 44-a ediție.

Programul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

Prima zi a festivalului, vineri, 26 octombrie, este închinată legăturii româno-turce, astfel că la ora 18.30 va avea loc „Concertul prieteniei româno-turce”, dirijat de Vladimir Lungu, avându-i drept soliști pe Aytul Buyuksarac, Burcin Savigne, Aydin Ușutuk, Cengiz Sayin din Turcia, dar și pe Nicoleta Ardelean, Laura Eftimie, Daniela Vlădescu și pe Răzvan Săraru, împreună cu Orchestra și Corul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
Duminică, 28 octombrie, începând cu ora 18.30, vor avea loc două spectacole, primul fiind „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, iar cel de-al doilea - „Paiațe” de R. Leoncavallo, în regia artistică a Sandrei Răsvana Cernat și scenografia Natalia Kornilova.
 
În data de 2 noiembrie, tot la ora 18.30, va fi prezentat publicului, în premieră, concertul „Centenarul Marii Uniri. Un Centenar de Muzică Românească”, în regia artistică și scenografia lui Mc. Ranin, coregrafia lui Horațiu Cherecheș și conducerea muzicală a lui Cristian Brâncuși. Soliști sunt: Alexandru Tomescu la vioară, Marin Cazacu la violoncel, Horia Mihail la pian, Sebastian Tegzeșiu la vioară, Andreea Bratu, pian, dar și mulți alții, coordonați de dirijorul Inga Postolache. Soliștii din balet sunt Adrian Mihaiu, Irina Ganea- Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Mizuki Kubota, Douglas Stewart, Ryan Brown.
 
Pe 4 noiembrie, de la ora 18.30 va avea loc concertul „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, în regia artistică a lui Ștefan Munteanu și scenografia Adrianei Urmuzescu. Conducerea muzicală îi aparține dirijorului Radu Ciorei.
 
Miercuri, 7 noiembrie, începând cu ora 18.30, în cadrul Festivalului  Internațional al Muzicii și Dansului, tot sub semnul Centenarului va fi prezentat un „Recital cameral de muzică românească”, în colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanța, prin Facultatea de Arte, avându-i drept soliști pe Mirela Voicu, Carmen Angheloiu, Adrian Roșu, dar și pe Andreea Bratu, Iliana Velescu la pian, recitator pe actorul Geo Dobre, prezentator Mariana Frățilă. Tot miercuri este programată și o „Seară lirică. Pildă de istorie - Lecție de cultură”.
 
În data de 9 noiembrie, la ora 18.30, se va desfășura spectacolul „Romanța ne unește” sub patronajul CNR UNESCO, cu soliștii Alina Mavrodin-Vasiliu, Cristina Munteanu, la harpă, Daniela Vlădescu, Mihaela Ionescu, Gabriela Dobre, Mădălin Băldău și Iulian Bratu. De remarcat este faptul că  spectacolul va beneficia și de participarea actorului Lică Gherghilescu. La pian se va afla maestrul Lucian Vlădescu.
 
Sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 18.30, va avea loc spectacolul lui G. Verdi „Trubadurul”, în regia artistică a lui Ognian Draganov, scenografia Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova, sub conducerea muzicală a lui Roberto Buffo, din Argentina.
 
Duminică, 11 noiembrie, de la ora 18.30, va fi prezentat în cadrul Festivalului  Internațional al Muzicii și Dansului spectacolul „Romeo și Julieta”, de S. Prokofiev, în regia lui Horațiu Cherecheș și scenografia Natalia Kornilova.
 
Pe 16 octombrie, de la ora 18.30, va fi prezentat spectacolul „A whole new world”, dirijor Ionuț Pascu și soliști Madeleine Pascu, Smaranda Drăghici, Daniela Vlădescu, Doru Iftene și Răzvan Săraru, alături de orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, maestru cor -  Adrian Stanache.
 
Pe 17 și 18 noiembrie, tot de la ora 18.30, publicul va putea urmări două spectacole: „Crăiasa zăpezii”, în regia lui Horațiu Cherecheș, și „Nabucco”, în regia lui Carmen Dobrescu.
 
În continuarea programului Festivalului  Internațional al Muzicii și Dansului, miercuri, 21 noiembrie, de la ora 11.00, „Micuța Dorothy”, pe muzica lui Marius Țeicu și pe textul Silviei Kerim, va încânta publicul amator de artă.
 
Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18.20, este programat spectacolul „Traviata”, de G. Verdi, avându-i drept soliști pe Teodora Gheorghiu, Alin Stoica, Iordache Basalic, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma și Adrian Bădilă. Regia artistică este semnată Anghel I. Arbore, iar scenografia Cătălin I. Arbore.
 
În ultima zi a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, publicul va avea ocazia să urmărească spectacolul „Aida”, de G. Verdi, în regia Eleonorei Constantinova și scenografia Grigore Gorduz.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii