Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco-Tătar, organizat de UDTTMR, la o nouă ediţie

ro

29 Aug, 2016 00:00 5123 Marime text


Culoare, tradiţie, muzică, dansuri, zâmbete şi multă voie bună sunt ingredientele Festivalului Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco-Tătar, devenit deja o tradiţie pentru constănţeni.
 
Organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), Festivalul Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco-Tatar a ajuns la cea de-a XXII-a ediţie. Evenimentul se va desfăşura în perioada 2-3 septembrie, la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa.
 
Festivalul va începe la data de 2 septembrie, ora 11.00, cu parada costumelor tradiționale, care se va deplasa pe traseul City Park Mall - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - stațiunea Mamaia - Radio Constanța. Ulterior, începând cu ora 13.00, constănţenii şi turiştii sunt invitaţi la un spectacol care se va desfăşura pe terasa Radio Vacanţa, din Mamaia. Spectacolul va fi susţinut de ansamblurile participante la cea de-a XXII-a ediţie a festivalului.
 
În aceeaşi zi, începând cu ora 19.00, pe scena Teatrului de Vară Soveja va avea loc un alt spectacol. Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 16.00, în parcul de lângă Teatrul Soveja va avea loc o competiţie de kureş, urmând ca, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Vară Soveja să aibă loc seara de gală a festivalului.
 
La Festivalul Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco-Tatar vor participa ansambluri din România, Ucraina, Turcia, Lituania, Georgia, Bulgaria şi Macedonia. Intrarea este liberă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii