Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:13 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival de poezie, la Corbu „Poezie la nisip”, la a doua ediție (galerie foto)

ro

07 Sep, 2021 00:00 2734 Marime text
  •  Festivalul „Poezie la nisip” s-a bucurat din nou de succes

La Corbu, în județul Constanța, scriitoarea și profesoara Daniela Varvara coordonează, pentru al doilea an consecutiv, un Festival de poezie.

Anul acesta, „Poezie la nisip” s-a desfășurat în zilele de 5 și 6 septembrie, având invitați de marcă. Prima zi a Festivalului a avut loc într-o locație minunată, pe terasa „Răsărit” din Corbu, de unde se putea admira marea și se putea simți briza plăcută și soarele blând al unui nou început de toamnă.

Vedeta acestei prime întâlniri din Festival a fost prozatorul Ioan Florin Stanciu, căruia i s-a acordat și titlul de cetățean de onoare al comunei Corbu, fiind omagiat, cu acest prilej, de scriitorul Ovidiu Dunăreanu și Angelo Mitchievici, președintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. În ciuda problemelor de sănătate, Nelu Stanciu a continuat să scrie și să publice în toți acești ani, dovedind o tenacitate pe care doar marile spirite, conștiente de misiunea lor, o pot avea.

Printre acordurile vibrante și vocile calde ale chitariștilor Ion Scarlat și Laurențiu Marinescu, au recitat poeții Anca Șerban, Șerban Codrin, Mircea Lungu, Iulia Pană, Ana Ardeleanu, Sorin Roșca, Ottilia Ardeleanu, Eduard Rosenzveig, precum și membri ai Cercului de scriere creativă de la Palatul Copiilor din Medgidia, coordonați de profesoara Marilena Luciu.

În dimineața zilei de 6 septembrie, Festivalul a continuat în Parcul Centrului de Tineret Corbu, cu un recital poetic, susținut de Anca Șerban, Ottilia Ardeleanu, Laura Văceanu, Dan Norea, Oana Cătălina Bucur, Alexandra Botoșanu, Nelu Roșu, Eva Călin, Andreea Fodor și elevi ai cercului CREATIV din Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”, Corbu. A avut loc, de asemenea, premierea elevilor din cadrul Concursului Internațional de haiku Marea dezlănțuită, organizat de Societatea de Haiku din Constanța (președinte, Laura Văceanu).

Organizat cu profesionalism și beneficiind de prezența unor nume importante ale literaturii din Dobrogea, și nu numai, Festivalul „Poezie la nisip” și-a încheiat cu onorabilitate încă o ediție, un prilej de împărtășire a unor momente de bucurie și sensibilitate, în aceste vremuri tulburi pe care suntem nevoiți să le trăim.

Organizator -  Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Corbu. Parteneri: Primăria Corbu, Uniunea Scriitorilor din România, Centrul Cultural Corbu, Societatea de Haiku din Constanța, Școala Gimnazială "Gheorghe Lazăr", Corbu, Terasa Răsărit, Corbu.

Sursă foto: Daniela Varvara


Citește și:
Semnal editorial - scriitori dobrogeni „Timpul posibil“, de Ioan Florin Stanciu (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii