Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția artistei Elena Detcov poate fi vizionată la Muzeul de Artă Constanţa

ro

02 Oct, 2021 14:11 5059 Marime text
  • Muzeul de Artă Constanţa a organizat vineri, 1 octombrie 2021, vernisajul expoziției „Corpul uman”, semnată de artista Elena Detcov.
  • Expoziția va fi deschisă publicului iubitor de artă în perioada 1–26 octombrie 2021.
Artista este absolventă a programului de studii Arte Plastice – Grafică, de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, în cadrul căreia a absolvit și un program de studii de masterat în Pictură. În prezent ea este doctorand în cadrul aceleași universități, unde pregătește o teză de doctorat despre acționismul vienez. Tematica cercetată în cadrul elaborării tezei de doctorat a călăuzit-o pe Elena Detcov în realizarea unui ciclu de lucrări-experiment în care a abordat tehnici și idei generate de acționiștii vienezi, trecându-le printr-un filtru emoțional propriu.

Raportându-se la creația sa, artista consideră: „Temele lucrărilor, realizate într-o manieră personală, reprezintă o paralelă între acționismul vienez și viziunea mea despre corpul uman, feminism, suferință, durere, emoții, căutarea eului, trăirile contradictorii în diferite etape ale vieții. Am realizat mai multe lucrări pe parcursul anilor de cercetare, dar am efectuat o selecție a acestora. Selecția cuprinde lucrări realizate în tehnici diferite, cu dimensiuni diferite. Tematica abordată a vizat trei direcții principale: Roșu pe Roșu; Suferință și Durere; Feminism, senzualitate, eleganță”.

Expoziția va fi deschisă publicului iubitor de artă în perioada 1–26 octombrie 2021.

Accesul publicului la expoziție se va face în conformitate cu reglementările legislative în vigoare privind evoluția virusului SARS-CoV-2.










 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii