Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment de excepție în incinta Parlamentului României Vernisajul expoziției de artă fotografică ”Tradiții populare din România și Japonia” (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 Oct, 2023 13:56 978 Marime text

Holul principal de la intrarea S1 din incinta Parlamentului României a găzduit vernisajul expoziției de artă fotografic intitulată ”Tradiții populare din România și Japonia”.



În cadrul evenimentului, au fost expuse pentru cei prezenți 100 de fotografii realizate de către membrii creatori al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” (AIEFA) și artiști fotografi din cadrul Organizațiilor partenere din mai multe orașe ale României  și Japoniei: Federația Internațională de Fotografie din Japonia - Matsuyama și Fotoclubului “Dunărea Japoneză” din Yokohama. Imaginile expuse se pot admira și pe site-ul AIEFA: https://www.eurofotoart.com/the-romanian-parliament/02/ 





Se reunesc, în premieră absolută, artiștii fotografi Kosei Miya din Tokio și artistul fotograf Ștefan Tóth István

Evenimentul a dus cu sine și o premieră absolută. Este vorba despre faptul că , în premieră absolută, se reunesc artiștii fotografi Kosei Miya din Tokio, care a vizitat România de peste 200 de ori și care participă la proiect cu fotografii realizate în diferite locuri etnografice din Maramureș (RO), și artistul fotograf  Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, cu diferite imagini realizate cu ocazia  unor deplasări de creație efectuate în diferite zone pitorești ale Țării Soarelui Răsare, unde a avut posibilitatea să imortalizeze tradițiile populare nipone în imagini uimitoare ce vor dăinui în timp și spațiu, pentru generațiile viitoare.

Expoziția a fost organizată și în scopul dezvoltării relațiilor economice, culturale, a înbunătățirii schimburilor  tehnico-științifice și promovarea parteneriatului strategic dintre cele două țări.  Publicul prezent la eveniment printre care și reprezantanți ai Parlamentului României, numeroși oameni de afaceri din Românnia și Japonia, precum artiști fotografi au fost salutați de către Dr. ing. Patricia Maria Ştirbu Preşedinte Summit Agro România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova, care a subliniat în discursul ei:



”Schimburile cultural-artistice dintre cele două popoare, ne vor face sa ne cunoaștem mai bine, să ne apreciem valorile și să putem să lucrăm împreună, cu cea mai buna tehnologie.

Tradițiile si obiceiurile populare au fost și rămân întotdeauna în istoria popoarelor un punct la care putem să ne întoarcem oricând și să invățăm să ne alimentăm cu apa cea vie a libertății, intelepciunii și dragostei de viață și de natura. Natura, pe de altă parte, a fost întotdeauna un punct de referință pentru noi cei care lucrăm pentru asigurarea hranei popoarelor noastre și completată cu tradițiile întâlnite la fiecare pas, a inspirat artiștii din toate domeniile și din toate timpurile.



În cadrul evenimentului a luat cuvântul și Excelența Sa Hiroshi UEDA, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România 

În continuare Excelența Sa Hiroshi UEDA, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România în discursul său rostit în limba română a subliniat importanța relațiilor de colaborare strategică ale celor două țări și importanța schimburilor culturale dinte artiștii fotografi din România și Japonia.


Albumul de artă fotografică intitulată ”Tradiții populare din România și Japonia”, prezentat în cadrul evenimentului

În încheiere artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele AIEFA și curatorul expoziției a mulțumit partenerului Summit Agro România pentru susținerea și sprijinirea acestui proiect, iar în calitate de directorul editurii și redactor responsabil a prezentat albumul de artă fotografică intitulată ”Tradiții populare din România și Japonia”.


Nu au lipsit nici momentele muzicale


Momentele muzicale au fost susținute de către artistul de violă Thurzó Sándor József reprezentantului Asociației Culturale ”Sola Fide” din Oradea, care a interpretat piese muzicale japoneze: ”Kono Mischi” de Yamada Kosaku, ”Inu no omawarisan” de Onaka Negumi și ”Nihonno fuyu” de Watanabe Shigebu”. Expoziția internațională va rămâne la dispoziția publicului în holul de la intrarea S1 din incinta Palatului Parlamentului României până la data de 13 octombrie 2023, urmând să  fie vernisată în data de 19 octombrie 2023, la ora 14:00 în Centrul Expozițional FIAP Ujhorod – Ucraina, situat în minunată Cetate medievală din Transcarpathia.


Lucrările expuse vor fi proiectate în luna octombrie 2023 pe ecranele digitale ale mijloacelor de transport în comun din municipiul Oradea, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL SA.. 

 
Evenimentul se realizează cu sprijinul Euro Foto Art, Sumi Argo, Ambasada Japoniei în România și Auspices.  

 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  

   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii