Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Eroine de roman în păpuși de porțelan”, o expoziție a Bibliotecii Județene Constanța

ro

08 Jun, 2022 16:39 1366 Marime text
foto: Biblioteca Județeană Constanța

În perioada iunie - iulie 2022, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța vă invită să vizionați expoziția „Eroine de roman în păpuși de porțelan”.

Situată în holul central al instituției, expoziția reunește 40 de volume din literatura română și universală, ale căror personaje feminine sunt prezente sub forma unor păpuși de porțelan.

Îmbrăcate în costume specifice fiecărei epoci în care are loc acțiunea romanului, „personajele” aduc un farmec deosebit expoziției, ținutele fiind cele dintr-un anumit moment al ecranizării operelor literare: Anna Karenina, cu celebrul manșon, Scarlet O’Hara, purtând faimoasa rochie de catifea verde făcută din draperiile salonului, Margaret Hale, într-un frumos costum verde cu dungi purtat în scena finală, de pe peronul gării, a filmului „Nord și Sud” sau Zoe Trahanache, cu ținuta inițială din piesa „O scrisoare pierdută”.

Păpușile sunt donate de doamna Carmen Cristina Pieptea, o veche prietenă și susținătoare a activităților bibliotecii, iar expoziția este realizată de bibliotecarul Doina Monica  Moșoiu, din cadrul compartimentului Colecții Speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii