Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:16 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea Consulatului Onorific al Austriei la Constanţa, marcată printr-o expoziţie de fotografie dedicată poetului Ovidius (galerie foto)

ro

18 May, 2016 00:00 2608 Marime text

 
Ieri a avut loc deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Austria la Constanţa. Astfel, noul consul onorific al Austriei în oraşul de la malul mării este omul de afaceri Marius Puiu, acţionar al companiei Blue Air. Noul consulat al Austriei este cel de-al treilea deschis în România, după cel de la Timişoara şi cel de la Sibiu.
 
Evenimentul, care a avut loc la Muzeul de Artă din Constanţa, a atras zeci de constănţeni şi a fost marcat prin vernisajul expoziţiei de fotografie alb-negru „Proiectul Ovidiu”, semnată de artista vizuală Zita Oberwalder.
 

„Este vorba despre o expoziţie ce cuprinde fotografii pe care artista austriacă a realizat-o în amintirea poetului Publius Ovidius Naso, cel care s-a născut la Sulmona, dar a fost exilat de împăratul Augustus în Tomis. Ovidius, când a fost exilat, a venit mai mult pe mare. Sunt foarte multe privelişti marine pe care artista Zita Oberwalder le-a expus în acest vernisaj. Iată că Ovidius este din nou prezent în oraşul pe care l-a iubit, pe străzile pe care a păşit”, a declarat, în cadrul evenimentului, directorul Muzeului de Artă Constanţa, dr. Doina Păuleanu.

 
Printre invitaţii speciali ai evenimentului s-au numărat: ambasadorul Republicii Austria în România, Gerhard Reiweger, omologul acestuia în Austria, Martin Thelen, ataşatul cultural Elizabeth Marinkovic, ataşatul pe agricultură Vera Mayer, ataşatul comercial Rudolf Lukavsvsky şi consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber. Din public au făcut parte şi studenţi sau profesori de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, oameni de cultură din oraş, dar şi celebrul tenor Vasile Moldoveanu. 


 

„Mă bucur că mă aflu astăzi aici şi că putem vedea împreună această expoziţie. De asemenea, cred că este un pas important în dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Austria deschiderea consulatului nostru în oraşul Constanţa. În ceea ce priveşte dezvoltarea turismului, Uniunea Europeană oferă o serie de oportunităţi şi îmi doresc ca acestea să fie folosite. Ne concentrăm, în acest sens, pe dialog, pe colaborarea în domeniul economic, iar puntea de legătură între constănţeni şi austrieci este acum noul consul onorific al Austriei la Constanţa”, a declarat ambasadorul Republicii Austria în România, Gerhard Reiweger.

 
De altfel, un grup de zece studenţi ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Ovidius”, coordonaţi de prof. univ. dr. Maria Musan, i-au făcut şi un cadou noului consul al Austriei la Constanţa, prin recitarea mai multor poezii în şapte limbi: română, engleză, latină, franceză, germană, italiană şi turcă, toate dedicate, asemenea vernisajului foto, poetului Publius Ovidius Naso.

Ti-a placut articolul?

Comentarii