Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denis Ibadula trece graniţele Un matematician constănţean publică la o prestigioasă editură din Statele Unite

ro

15 Aug, 2014 00:00 3205 Marime text
Denis Ibadula, lector universitar doctor la Facultatea de Matematică a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, se poate lăuda cu o apariţie editorială de excepţie: „Bridging Algebra, Geometry and Topology“.

Prestigioasa editură americană Springer-Verlag a publicat, recent, proceeding-ul Conferinţei Internaţionale „Experimental and Theoretical Methods in Algebra, Geometry and Topology“ derulate anul trecut la Eforie, proceeding ai căror editori sunt constănţeanca Denis Ibadula şi Willem Veys, profesor al Universităţii din Leuven, Belgia.
 
Lucrarea apărută la Springer-Verlag e un motiv de bucurie pentru lectorul universitar al Universităţii „Ovidius“ Constanţa, cu atât mai mult cu cât e cunoscut faptul că editura americană este extrem de selectivă.
Potrivit declaraţiilor lui Denis Ibadula, lucrarea le este dedicată unor matematicieni români de renume: profesorului universitar doctor Alexandru Dimca, originar din Constanţa, actual cadru universitar la Universitatea din Nisa, şi profesorului universitar doctor Ştefan Papadima, de la Institutul de Matematică al Academiei Române.
 
Lucrarea cuprinde rezultatele cercetărilor semnate de 18 autori şi de colaboratorii acestora. „Sunt extrem de încântată şi de onorată de faptul că, alături de profesorul Willem Veys, şeful Departamentului de Algebră de la Universitatea din Leuven, sunt editorul unei cărţi publicate de Springer-Verlag, cea mai prestigioasă editură din lume în matematică“, a mărturisit Denis Ibadula.
Universitarul constănţean consideră că „această apariţie editorială îmbogăţeşte palmaresul editorial al Facultăţii de Matematică a Universităţii «Ovidius» Constanţa“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii