Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Crăiasa zăpezii” de la Constanța pleacă la Otopeni

ro

22 Jan, 2017 00:00 2968 Marime text

 
Se anunță o duminică de poveste în cea de-a 22-a zi a lunii Gerar: frumoasa și glaciala „Crăiasă a zăpezii”, care și-a stabilit reședința la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, va pleca spre Otopeni. Va „pluti” în pași de dans, cu tot alaiul ei de fulgi, pe scena Centrului Cultural „Ion Manu” din Otopeni, sub bagheta coregrafică și regizorală a lui Horațiu Cherecheș.

Aceasta este o ocazie deosebită pentru locuitorii din Otopeni, dar nu numai, să vadă, chiar la ei acasă, cel mai bun spectacol de balet din țară, pus în scenă în stagiunea 2015-2016. Reamintim că în decembrie 2016, la cea de-a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale de la București, „Crăiasa zăpezii” de la... Constanța a primit trei premii pentru: cel mai bun spectacol de balet clasic al stagiunii 2015-2016, cel mai bun coregraf - Horațiu Cherecheș și cele mai bune decoruri - Natalia Kornilova.

Muzica spectacolului, inspirat de celebrul basm omonim al scriitorului danez Hans Christian Andersen, este semnată de Jean Sibelius și Edvard Grieg. Baletul constănțean „Crăiasa zăpezii” a avut premiera anul trecut, într-o zi de vară caniculară, pe 25 iunie, în încheierea stagiunii coregrafice 2015-2016 a Teatrului „Oleg Danovski”.

Spectacolul programat duminică, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni, este organizat de Teatrul „Oleg Danovski” din Constanţa, în parteneriat cu Asociația Culturală „SpectacolArt” din București. Intrarea la spectacol se face pe bază de invitații.

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii