Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă spectacolele la Constanța. Începe a doua săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului (GALERIE FOTO)

ro

20 Jul, 2023 16:17 963 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

Azi, 20 iulie 2023, începe a doua săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2023.
 
La ora 19:30, în Parcul Arheologic, Teatrul de Animație Țăndărică București prezintă spectacolul „FREESTYLE PUPPETRY”, un eveniment spectaculos care se desfășoară în spații neconvenționale și care îmbină măiestria păpușarilor cu teatrul de animație.
 
„Cu un format dinamic și interactiv, acest eveniment aduce împreună artiști talentați, păpuși și marionete. Una dintre caracteristicile distinctive ale Freestyle Puppetry este diversitatea tehnicilor de mânuire utilizate în timpul spectacolului. Fie că vorbim despre păpuși la masă, marionete sau păpuși compuse, fiecare moment aduce o nouă surpriză și o demonstrație impresionantă de virtuozitate. Păpușarii dau viață personajelor, creând o iluzie fermecătoare care îi captivează atât pe copii, cât și pe adulți, din primul moment. Un aspect remarcabil al Freestyle Puppetry este interacțiunea cu publicul, spectatorii fiind invitați să se implice și să interacționeze cu păpușile și actorii”, se arată în comunicatul transmis de Teatrul de Stat Constanța.
 
Actorii care vin cu păpușile lor în Parcul Arheologic sunt George Simian, Simina Constantin, Florin Mititelu și Mona Toncu.
 
Acest spectacol va avea loc și mâine, 21 iulie, tot de la 19:30, tot în Parcul Arheologic, în apropierea spațiului de joacă pentru copii.
 
Tot mâine, și tot în Parcul Arheologic, dar pe scena amenajată în proximitatea Primăriei Constanța, de la ora 21:00, Teatrul Godot București și Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „POVESTIRI CULESE” după Donald Margulies, în regie colectivă, cu Maia Morgenstern și cu actrița Teatrului de Stat Constanța, Cătălina Mihai.
 
„Este o poveste despre puterea poveștilor și a cuvintelor. Despre prietenie și pierdere. Despre două generații care-și fac loc să coexiste într-o lume în care viața se întâmplă atât de rapid încât uneori ne scapă din mâini. Un spectacol la care se și râde. Atât de simplu și-atât  de firesc încât nici n-apuci să-ți dai seamă când râsul s-a transformat în emoție”, menționează TSC.
 
Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:00, SEAS se mută la Teatrul de Vară Soveja, în spatele City Mall, unde Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „FAZANUL” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.
 
„Un spectacol care abordează tema bine-cunoscută a „păcălitorului păcălit”, într-o montare în care umorul ingenios este protagonist, iar moravurile sunt tratate cu delicatețe cinică”, transmit reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.
 
Tot Teatrul Nottara București vine duminică, 23 iulie 2033, ora 21:00, în Parcul Arheologic, cu spectacolul „LECȚIA” de Eugen Ionesco, în regia lui Felix Alexa, „un spectacol în care artisticul și mesajul fac o casă bună și deloc muzeală. Nimic expozitiv, nimic plicticos. Firul atenției rămâne mereu întins, curiozitățile sunt satisfăcute, iar suspansul bine gradat jalonează cu farmec o metaforă ușor de asimilat a cruzimii unui sistem educațional desprins dintr-un film horror.”, după spusele Alinei Epîngeac.
 
Citește și:
Se încheie prima săptămână din SEAS 2023. Ce spectacol are loc în Parcul Arheologic Constanța în această seară?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii