Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Culturală Start SEAS! A început Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța

ro

08 Jul, 2022 00:00 1535 Marime text
  • Piesa TOC-TOC a deschis Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului
 
Aseară a debutat Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS), pe scena Teatrului de vară Soveja din Constanța.
SEAS 2022 se anunță ca un adevărat regal cultural, organizat de Teatrul de Stat Constanța, cu peste 40 de spectacole invitate de la teatre din întreaga țară, concerte, spectacole din repertoriul Teatrului, precum și lansări de carte, expoziții și conferințe.
Aseară, în debutul stagiunii, publicul s-a putut delecta cu o comedie spumoasă, din repertoriul Teatrului Național Craiova, piesa TOC-TOC fiind adaptată dupătextul de mare succes al dramaturgului francez Laurent Baffie.
Cei șase pacienți, suferind de diverse tulburări obsesiv-compulsive (coprolalie, aritmomanie, nosofobie, palilalie ect) se întâlnesc în sala de așteptare a doctorului Stern, faimos neuropsihiatru,  al cărui avion rămăsese blocat în aeroportul din Frankfurt.
Încercând să-și omoare timpul, ei improvizeazăo terapie de grup, spunându-și cu umor poveștile de viață, printre accese și manifestări ale feluritelor tulburări, ajungând la cele mai trăsnite și totuși plauzibile concluzii. 

Regizorii (Alexandru Boureanu și Raluca Paun) au exploatat magistral textul comediei, iar actorii au avut o prestație de zile mari, fiind răsplătiți cu aplauze binemeritate. Din distribuție, s-au remarcat Marian Politic, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail și Ramona Drăgulescu.
 
 
Citește și:
 
Performanță pentru Teatrul de Stat Constanța! A câștigat premiul UNITER
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii