Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Proiecție de gală la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin”

ro

04 May, 2022 00:00 2556 Marime text
  • Filmul documentar „Spioni de ocazie” va avea proiecția de gală la Constanța, în prezența echipei de filmare
 
Documentarul Oanei Bujgoi Giurgiu, „Spioni de ocazie”, a avut premiera națională în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania.
 
Vineri, 6 mai 2022, echipa care a filmat acest al doilea documentar al regizoarei, sosește la Constanța, pentru o proiecție de gală, la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin”.
 
Filmul îi are ca protagoniști pe agenții palestinieni recrutați de MI9 și trimiși în estul Europei (unii dintre ei ajungând înapoi în România, țara de baștină), cu misiunea de a-i recupera pe prizonierii de război și aviatorii aliați.

Din sinopsisul documentarului, spicuim:
În primăvara anului 1944, soarta multor piloţi aliaţi căzuţi în Europa de Est era necunoscută.
Biroul MI9 din Cairo a decis recrutarea unor agenţi din rândul sioniştilor care emigraseră din aceste ţări în Palestina, înainte de război. Misiunea lor? Să găsească prizonierii şi să organizeze o potenţială evadare. Spionii de ocazie s-au trezit prinşi între război, politică şi viaţa personală.

Filmul a fost prezentat și în cadrul ASTRA Film Festival, festivalului de film documentar de la Sibiu, acolo unde a primit și o mențiune specială.
 
În distribuție, îi regăsim pe actorii Paul Ipate, Daniel Achim, Ioan Paraschiv, Mihai Niţă, George Bîrsan și alții. Printre cei care dau voce personajelor sunt: Istvan Teglas, Ionuţ Grama sau Radu Bânzaru.

Filmările au avut loc în România, Israel şi Slovacia.
Proiecția de gală va avea loc pe 6 mai 2022, începând cu ora 18.
 
Puteți achiziționa bilete accesând link-ul https://www.cinemagia.ro/bilete/ui/movie/events/?movie_id=37855&cinemagia_movie_id=3077621&onDate=2022-05-06&town=constanta
 
 
Citește și:
Un adolescent care cântă muzică punk, o poveste despre prejudecăţile României Patru lungmetraje cu nominalizări la Gopo care au pornit de la poveşti reale

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii