Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Pavel Chihaia, reînviat într-o evocare emoționantă, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

ro

11 May, 2022 00:00 2665 Marime text

 
 
  • Evocare, la centenar, a scriitorului Pavel Chihaia, un îndrăgostit al mării și orașului Constanța, spațiul unde revenea de fiecare dată cu același dor de locuri și de oameni
 
La începutul acestei săptămâni, a avut loc, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, o rememorare plină de nostalgie a celui care a fost Pavel Chihaia – un mare scriitor și istoric de artă, de la a cărui naștere s-au împlinit luna trecută 100 de ani.
 
Au fost prezenți la eveniment oameni care i-au fost dragi scriitorului - familia sa, dar și prieteni care l-au cunoscut îndeaproape și care ne-au împărtășit amintiri impresionante și momente faste petrecute în preajma autorului „Blocadei”.
 
Au participat, sosiți din Germania (țara adoptivă a scriitorului), soția și fiul său, dar și Doina Jela, memorialist și prieten apropiat al familiei Chihaia, scriitorul Ovidiu Dunăreanu și, bineînțeles, moderatorul mesei rotunde, Angelo Mitchievici, director al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța și inspirat organizator al ciclului Dialoguri dobrogene, evenimente dedicate istoriei și culturii acestui spațiu, personalităților ei și valorilor care l-au configurat.
 


A fost un dialog consistent, interesant și util, din care figura lui Pavel Chihaia - ca soț, tată, prieten, mentor - s-a conturat luminoasă, tutelară, plină de spirit, rămasă în suflete ca o amprentă valoroasă, transformatoare.
 
Matei Chihaia, profesor la Universitatea din Wuppertal, va fi prezent și la o întâlnire cu studenții filologi ai Unversității „Ovidius”, vineri, 13 mai, în sala Umberto Eco.
 
Înregistrarea integrală a întâlnirii o puteți urmări pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Constanța
 
 
Citește și:
#citeșteDobrogea: Centenar Pavel Chihaia - o personalitate ilustră, de o rară ținută intelectuală

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii