Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Film, muzică și artă, la Festivalul „Eforie Colorat”

ro

08 Jul, 2022 00:00 2253 Marime text
  • Timp de nouă săptămâni, la Grădina de Vară din Eforie Sud, vor avea loc peste 200 de evenimente, în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului de ecologie și artă contemporană Eforie Colorat
 
A doua ediție a Festivalului eco-art Eforie Colorat propune, în perioada 4 iulie – 4 septembrie 2022,  o serie de evenimente culturale, găzduite de Grădina Cinemascop din Eforie Sud.
 
Dezvoltat în parteneriat cu institute culturale europene, misiuni diplomatice și festivaluri de film internaționale, Eforie Colorat este un spațiu alternativ de întâlnire la Marea Neagră și, totodată, primul centru dedicat artelor contemporane de pe litoralul românesc.


El readuce memoria, cultura și șarmul unei stațiuni abandonate (vechea și fermecătoarea Carmen Sylva), al cărei imens potențial a rămas neexploatat în ultimii treizeci de ani.


Eforie Colorat, gândit să promoveze genuri diferite și viziuni multidisciplinare în arta contemporană, redă comunității și turiștilor câteva centre uitate, printre care și fosta Grădină de Vară, un spațiu generos, uitat în paragină, dar reînviat acum prin artă, văzută ca limbajul cel mai comun prin care se poate realiza schimbarea.


Reunind teme verzi și subiecte stringente din lumea actuală, ediția de anul acesta a festivalului se dezvoltă în patru secțiuni interconectate: film, muzică alternativă, vernisaje sau intervenții artistice și dezbateri subsumate temelor de ecologie și responsabilitate față de mediu.


Între 4 iulie și 4 septembrie, la cea de-a 10-a ediție, Short Film Breaks va face din nou parte din Eforie Colorat, oferind proiecții săptămânale de scurtmetraj, într-o frumoasă locație în aer liber pe Coasta Mării Negre.


 
Sursa foto: facebook/eforiecolorat
 
Citește și:
Performanță pentru Teatrul de Stat Constanța! A câștigat premiul UNITER
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii