Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:16 29 11 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Emoție și prieteni, la evenimentul editorial prilejuit de apariția volumului „Agatha Nicolau - Din Dragoste“

ro

20 Jun, 2022 00:00 2226 Marime text
  • Un recent eveniment editorial i-a avut ca protagoniști pe Anaid Tavitian și actorii Agatha Nicolau și Virgil Andriescu  
 
 Sâmbătă, 18 iunie, Aula Bibliotecii Județene „I.N. Roman” din Constanța a fost mai plină ca niciodată, de emoție și de prieteni. Prieteni ai teatrului și ai spiritualității acestor meleaguri, apreciate de invitați ca un model de multiculturalism și de armonie între oameni.
 
S-a lansat volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, coordonat de teatrologul Anaid Tavitian, „spiridușul intelectual” (cum l-a numit actrița intervievată) care a fost fermentul acestei cărți, cea care a venit cu ideea proiectului editorial.

Cartea a fost scoasă la editura Ararat, cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, iar evenimentul de sâmbătă, prezentat de actorul Dan Cojocaru, a fost organizat de Sucursala Constanța a UAR.

Au vorbit despre volum Mihaela Corina Apostoleanu și Steliana Bajdechi, iar câțiva studenți ai Universității „Ovidius” Constanța, Facultatea de arte ( Betty Blumetti, Tudor Ciobotea, Marius Costea, Laurențiu Cotan, Andreea duță, Teodora Parpală, Leticia Țuțuianu, Constantin Stoichiță și Ștefania Trofin) au onorat oaspeții, susținând un recital foarte apreciat de public.

Emoția a fost la cote maxime, atunci când au luat cuvântul seniorii teatrului, Agatha Nicolau și prietenul său de-o viață, Virgil Andriescu. Ei au povestit cum și-au influențat reciproc destinul profesional și modul în care dragostea pentru teatru le-a pecetluit „destinațiile”.Aflasem despre povestea lor din cartea de memorii a actorului Virgil Andriescu, lansat luna trecută în sala Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, dar actorul a ținut să ne reinterpreteze întâlnirea loc providențială, din urmă cu șapte decenii, trezind nu doar hazul publicului, ci și o emoționantă întoarcere în timp.

Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“ este un prilej de rememorare a celor zece ani petrecuți de actriță în Constanța, orașul său de suflet, unde a trăit anii cei mai fericiți, unde și-a cunoscut soțul iubit și unde a devenit mamă, dar și unde a luat primele premii pentru rolurile sale memorabile, de pe scena tomitană.

Trăind în prezent într-un colț de rai, pe dealurile Buzăului, Agatha Nicolau a descins acum la malul mării, într-o incursiune de utilă aducere-aminte și de reunire cu publicul și cei mai dragi prieteni, care vor avea, iată, ocazia să-i citească amintirile și să retrăiască, împreună cu ea, cele mai amuzante și emoționante momente ale unei vieți de poveste.


Citește și:

LIVE TEXT. Constanța Volumul „O viață așa cum s-a nimerit”, de Virgil Andriescu, lansat la Sala Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii