Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:53 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință și lansare de carte, la Universitatea „Ovidius“ - „Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani“

ro

18 May, 2018 00:00 1246 Marime text

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța organizează vineri, 18 mai, începând cu ora 13, la Sala Senatului, Campus Corp A, conferința și lansarea de carte susținute de cunoscutul jurnalist Marian Voicu. Tema este una cât se poate de incitantă, atât din punct de vedere istoric, cât și politic: „Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani”, care reprezintă și titlul lucrării apărute la Editura Humanitas.
 
Marian Voicu realizează, în paginile lucrării sale, o investigație amplă, care ne oferă și informații necunoscute despre soarta tezaurului României, depus în Rusia în perioada dramatică a Primului Război Mondial.
 
Marian Voicu s-a remarcat prin realizarea unor filme documentare în Uganda, Sudan, Serbia și Siria sau care abordează subiecte de natură istorică (aromânii, destinul românilor ajunși în Siberia sau aflați la răsărit de Nistru).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii