Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința on-line cu titlul „Constanța interbelică – oraș al cafenelelor”, la Biblioteca Județeană Constanța (VIDEO)

ro

26 Feb, 2022 17:18 3035 Marime text
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează astăzi, 26 februarie 2022, ora 17, conferința on-line cu titlul „Constanța interbelică – oraș al cafenelelor” susținută de dr. Ionel Alexe.

Conferința este transmisă în premieră pe pagina de Facebook a bibliotecii, având în vedere că deocamdată evenimentele organizate de Biblioteca Județeană Ioan N. Roman Constanța au loc fără prezența publicului, ținând cont de reglementările privitoare la desfășurarea evenimentelor culturale în contextul pandemic actual.

Conform unei informări a Bibliotecii Județene Constanța, ca orice oraș, Constanța își schimbă continuu fizionomia și, dacă alunecăm în trecut până în perioada dintre războaiele mondiale, găsim o Constanță foarte diferită de cea de azi, o Constanță a cafenelelor.

„ A cafenelelor nu doar ca spații pentru sorbirea minunatei licori aromate, ci și ca locuri de taifas, pentru localnici și vizitatori deopotrivă, de contemplare, de pus la cale învoieli comerciale și căsătorii, de țesut intrigi, nu de puține ori în afara legii. Ca zâmbetele stârnite de ivirea soarelui după o zi noroasă se înlănțuiau pe atunci cafenelele în orașul ce creștea spre toate punctele cardinale (cu excepția estului desigur, stăpânit de mare). De unde aduceau comercianții interbelici cafeaua? Cum o preparau cafegii? Cum arătau cafenelele din Piața Ovidiu, numită Independenței pe atunci, și cum erau cele de la periferie? Iată câteva dintre întrebările la care conferința noastră caută răspunsuri.
Ionel Alexe este bibliograf în cadrul Bibliotecii Județene Constanța, licențiat în sociologie și doctor în filologie al Universității din București. Cercetător pasionat al Constanței de altădată, caută să-i descopere figurile, poveștile și farmecele uitate{ - se mai arată în mesajul Bibliotecii Județene Constanța.

 

Sursa foto+video: Facebook/Biblioteca Județeană Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii