Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs național de pictură. Lucrările vor fi expuse la Muzeul de Artă Constanța. Cine poate participa

ro

02 May, 2022 12:13 2965 Marime text
Expozitie pictura Sursa foto Pixabay
  • Concursul este deschis cursanților Școlilor populare de arte și meserii din țară și Centrelor culturale județene.


Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează în perioada 4-24 mai 2022, prima ediție Concursului Național de Pictură „Lucian Grigorescu”. Concursul Național de Pictură „Lucian Grigorescu”, vine în întâmpinarea cursanților talentați, fiind o competiție, ce are ca scop motivarea celor pasionați de pictură, artă ce joacă un rol extrem de important în dezvoltarea intelectuală dar și culturală a celor mari dar și a celor mici.
 
Concursul este deschis cursanților Școlilor populare de arte și meserii din țară și Centrelor culturale județene.
 
Tema primei ediții este intitulată: „PEISAJUL ÎN ARTA CONTEMPORANĂ”
 
 Deschiderea expoziției va avea loc în data de 4 mai, începând cu ora 12:00 și poate fi vizitată până pe 24 mai 2022. Lucrările  vor fi expuse la Muzeul de Artă Constanța, iar câștigătorii premiilor vor fi anunțați în deschiderea vernisajului.

Din juriu fac parte: Dr. arte vizuale: Florentin Sîrbu, prof. în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”,  asistent Universitar în cadrul Universității „Ovidius” Constanța și totodată președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Constanța, (președinte juriu), Lelia Rus- director Muzeul de Artă Constanța, doctor în arte vizuale, artist vizual și lector Univ. Dr. în cadrul Universității „Ovidius” Constanța și Ovidiu Felipov – artist vizual, Conf. Universitar Dr. în cadrul Universității „Ovidius” Constanța, profesor în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
 
 
Coordonatorul și inițiatorul Concursului, este Dr. Florentin Sîrbu.
 

Prima ediție a Concursului  Național de Pictură „Lucian Grigorescu”, a adunat peste 50 de inscrieri de concurenți înscriși în concurs.
 
 
Informații despre regulamentul concursului în secțiunea documente.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii