Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:17 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de limbă și cultură chineză pentru liceeni, la Biblioteca Județeană Constanța

ro

19 May, 2022 15:05 1749 Marime text
foto: Blblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, în colaborare cu Clasa Confucius din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și Ambasada Republicii Populare Chineze în România, organizează sâmbătă, 21 mai, în intervalul orar 13.00 -18.00, Concursul de limbă și cultură chineză „Podul Chinezesc” pentru elevii de liceu, etapa națională (Chinese Bridge Competition for Secondary School Students).

Concursul de limbă și cultură chineză „Podul Chinezesc” este un eveniment care întărește relațiile culturale, de prietenie și respect reciproc între cele două țări, România și Republica Populară Chineză, o relație cu o lungă tradiție.

Învățarea limbii chineze a devenit un obiectiv important în oferta educațională a Universității „Ovidius” din Constanța, care s-a aliniat astfel altor universități de prestigiu din țară care găzduiesc Clase Confucius, spun reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța. 

Clasa Confucius din Constanța a dobândit statut de sine stătător în anul 2019 și oferă cursuri de limbă, cultură și civilizație chineză pe toate nivelurile, prin intermediul profesorilor chinezi, cu examene și diplome recunoscute, cu posibilitatea de a urma cursuri în China, într-un stadiu avansat al învățării limbii.

La eveniment vor participa - Li Zhengbo, Directorul pentru Educație din cadrul Departamentului de Arte, Știință și Educație (Ambasada Republicii Populare Chineze în România), Wu Wenlong din cadrul Departamentului de Arte, Știință și Educație (Ambasada Republicii Populare Chineze), Zhou Jialei, Directorul Chinez al Institutului Confucius din București, Wang Jiong, Directorul Chinez al Institutului Confucius din Sibiu, doamna Feng Shaozhong, Directorul Chinez al Institutului Confucius din Cluj, profesorii chinezi din București, Liu Lei, Zhou Lingling, Jiang Li și Wei Shuhui, profesorii chinezi din Sibiu, Feng Fangting, Sun Xuge și Du Beibei, profesorii chinezi din Cluj, Chen Kailun, Song Guanhuai, Zhao Xueqi.

Totodată, vor fi prezenți și prorectorul Cercetare și Inovare, prof. univ. dr. Mihai Gârțu, Directorul chinez al Clasei Confucius din Constanța, profesorul Wang Yanjie, Directorul român al Clasei Confucius, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, profesorii Xu Yating, Xu Yujin și Lu Miao.
 
Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia, mai precizează sursa citată. 
 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii