Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea găzduiește expoziția „Pești marini și oceanici”

ro

22 Feb, 2024 20:36 751 Marime text
Sursa foto: Facebook/ ICEM Tulcea


 
  • Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea  invită publicul să vizioneze expoziția „Pești marini și oceanici” la Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea.
 
În perioada februarie - iunie 2024, la Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării” din str. 14 Noiembrie, nr.1bis, publicul poate admira expoziția temporară „Pești marini și oceanici”, anunță reprezentanții institutului într-o postare pe Facebook.
 
Potrivit sursei menționate, expoziția completează seria expozițiilor temporare cu tema „Valori ale patrimoniului muzeal” organizate de Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării”. Scopul acestora este de a oferi publicului ocazia de a aprecia piese care aparțin colecțiilor muzeului și care nu sunt prezentate în expoziția permanentă.
 
Exponatele aparțin Colecției de Ihtiologie – preparate umede.
 
Ce spun organizatorii
 

„Colecția de Ihtiologie – preparate umede a fost întocmită în anul 1995 și este formată din 240 de piese, din care ceea mai mare este reprezentată de exemplare donate de Compania Română de Pescuit Oceanic către ICEM Tulcea, în 1994.
În expoziție sunt prezentate 50 specii de pești, originari din Atlanticul de Est, Marea Mediterană, Marea Neagră, Marea de Azov, zonele tropicale (Caraibe, zona Indo-Pacifică, zona Japoniei). Aceste specii, majoritatea incluse pe Lista Roșie a IUCN, se remarcă fie prin forma atipică a corpului lor, fie printr-o strategie de reproducere și reproducere diferite printre peștii osoși, fie prin adaptări morfologice sau comportamentale deosebite, care îi ajută pe pești să scape de prădători, să-și procure hrana, să comunice între ei sau să își atragă partenerul/partenerii de reproducere.”

 
Citește și
Spectacolul ,,Eva Nostra”, pe scena Teatrului Jean Bart Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii