Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebra cantată Carmina Burana deschide Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului de la Constanța

ro

24 Oct, 2019 00:00 3445 Marime text

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța debutează duminică, 27 octombrie, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului.

Aflat la ediția cu numărul 45, evenimentul devenit tradiție se va deschide cu celebra cantată a lui Carl Orff, Carmina Burana – lucrarea corală cel mai des interpretată peste tot în lume, făcută memorabilă și de reclama de la Old Spice.

Dacă v-ați întrebat de unde vine titlul acestei lucrări, aflați că are rădăcini latinești, „Carmina” însemnând cântece, iar Burana fiind forma latinizată a denumirii mănăstirii benedictine Beuren, din Bavaria. Deci Carmina Burana ar însemna, în traducere, Cântecele din Beuren, referința făcându-se la o colecție de poeme de la începutul secolului 13, descoperite în Beuren la 1803 și aflate astăzi în Biblioteca de Stat din Bavaria. Ele l-au inspirat pe Carl Orff, care a ales, în 1936, 24 din cele 1000 de piese, punându-le pe muzică proprie și denumindu-le „cantate scenice”.

Spectacolul din deschiderea Festivalului de la Constanța va începe la ora 18.30, sub bagheta maestrului Radu Ciorei, soliști fiind baritonul Daniel Pop din București, soprana Laura Eftimie și tenorul Doru Iftene. Corul este condus de maestrul Adrian Stanache.

Concertul vocal-simfonic se va bucura de participarea corului Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, dirijat de Inga Postolache.


Citește și:

Pregătiri intense la Teatrul „Oleg Danovski“ din Constanţa: Artişti de valoare din ţară şi din străinătate, la a 45-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii