Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spectacole puteți vedea, în acest weekend, la Constanța

ro

01 Apr, 2017 15:06 2266 Marime text

La final de săptămână, teatrele constănțene își deschid ușile pentru spectatorii care doresc să evadeze din cotidian în compania muzelor.

„Jurnal de România. Constanța“

Teatrul de Stat Constanța vă invită, în această seară, prima din luna aprilie, de la ora 19.00, să „răsfoiți“... „Jurnal de România. Constanța“, un spectacol de teatru documentar în care șase actrițe - Mirela Pană, Turchian Guzin Nasurla, Alina Manțu, Laura Iordan Adrian, Florina Stănculeț și Lana Moscaliuc - fac exerciții de sinceritate invitând publicul să le intre în „suflet“ și să privească în albumul de familie cu fotografii alb-negru sau color. Spectacolul este regizat de Carmen Lidia Vidu, iar grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu.

„Nunta lui Figaro“

Duminică, tot de la ora 19.00, pregătiți-vă de... nuntă, deoarece istețul bărbier din Sevilla, Figaro, se va însura cu aleasa inimii sale, Suzanne. Spectacolul „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, îi va avea în distribuție pe Tani Ştefu (în rolul titular),  Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Ionuţ Alexandru, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar de costumele - de epocă - și de decoruri s-a ocupat Gabriela Nicolaescu.

„Fata babei și fata moșneagului“


Și cei mai mici dintre spectatori sunt invitați la teatru, duminică, de la orele 10.00 și 11.30, pentru a se întâlni cu „Fata babei și fata moșneagului“. Întâlnirile de poveste vor avea loc în casa... păpușilor, adică la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“. Regia și scenariul spectacolului, inspirat de celebra poveste a lui Ion Creangă, sunt semnate de Daniel Stanciu, de scenografie s-a ocupat Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica este realizată de Dan Bălan. La întâlnirea cu... fata babei și fata moșneagului sunt așteptați picii cu vârste cuprinse între trei și zece ani.        

„Elixirul dragostei“

Și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ îi așteaptă pe spectatori în sala de spectacole, duminică, de la ora 19.00, pentru a se delecta... savurând „Elixirul dragostei“, pe acorduri donizettiene. Faimoasa operă, care vă va descreți frunțile asemenea spumosului vin de Bordeaux vândut de șarlatanul Dulcamara, îi va avea în prim-plan pe soliștii lirici: Laura Eftimie, Doru Iftene, Daniel Pop - Bucureşti, Marius Eftimie și Mihaela Ionescu. Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de Sebastian Pascale.      

                     
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

13 spectacole în luna aprilie, la Teatrul „Oleg Danovski“ (document)

Spovedanie cu public (galerie foto)


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii