Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bob Dylan s-a răzgândit şi va merge la Stockholm, dar după ceremonia de decernare a premiilor Nobel

ro

18 Nov, 2016 19:24 1028 Marime text
Legendarul artist Bob Dylan, desemnat câștigător în acest an al premiului Nobel pentru Literatură și care a decis să nu participe la ceremonia de decernare din decembrie de la Stockholm din cauza ''altor angajamente'', va ajunge totuși în capitala Suediei, a anunțat astăzi Academia Suedeză. Într-un comunicat emis astăzi, venerabila instituție a afirmat că are ''mari șanse ca laureatul să vină la Stockholm anul următor'', informează AFP.
 
Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, a declarat la postul național suedez de radio că a primit confirmarea de la managerul lui Bob Dylan că artistul american va ajunge totuși la Stockholm. ''Atunci va avea o excelentă oportunitate de a-și ține cuvântarea'', a spus Danius. Discursul de acceptare a premiului este singura cerință pentru un laureat al prestigiosului premiu și trebuie realizat în decurs de șase luni începând cu data de 10 decembrie.
 
Sara Danius a precizat că această intervenție poate avea orice formă. ''Poate fi un discurs, un mesaj video sau o altfel de prezentare'', a explicat aceasta.
 
Academia suedeză a anunțat miercuri că poetul și cântărețul Bob Dylan nu va merge la Stockholm pentru a-și primi premiul Nobel pentru Literatură, în decembrie. "Ar fi dorit să primească premiul personal, dar alte angajamente fac ca acest lucru să fie, din păcate, imposibil. El a subliniat că s-a simțit extrem de onorat de acest premiu Nobel", a scris instituția într-un comunicat.
 
Laureații premiilor Nobel sunt onorați în fiecare an la 10 decembrie, data morții creatorului lor, industriașul, inventatorul și filantropul Alfred Nobel.
 
La data respectivă, laureații pentru medicină, fizică, chimie, literatură și economie își vor primi premiile din partea regelui Suediei și vor rosti câte un discurs la un banchet în fața a aproximativ 1.300 de persoane.
 
Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan, este, la 75 de ani, unul dintre cei mai influenți cantautori din istoria muzicii. El este primul compozitor care a obținut prestigiosul premiu, în condițiile în care cercurile literare au pariat pe scriitori ca Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong'o.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii