Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica din Sibioara - popas de inchinaciune intre delta si mare

ro

25 Aug, 2008 00:00 2365 Marime text
Atasamente: 1219607534.pdf
1219607534.jpg

Sute de credinciosi din mai multe judete au sosit dis-de-dimineata in localitate pentru a participa la sfintirea lacasului

Pe drumul dinspre mare catre delta, cu putin inainte de finalul Zonei Metropolitane Constanta, drumul national 22 se intersecteaza cu soseaua ce duce catre Aeroportul Mihail Kogalniceanu. In directia opusa, soseaua duce catre localitatea Sibioara, a carei comunitate este, de ieri, mai bogata sufleteste. Incepand de ieri, satenii din Sibioara au un lacas de inchinaciune. Cu sprijinul ctitorului Grigore Comanescu, pe locul cel mai inalt din localitate, creat parca special de natura, in mijlocul colinelor ce strajuiesc satul, s-a zamislit un edificiu maret, care va tine adapost enoriasilor din sat, dar si credinciosilor ce vor gasi aici popas de inchinaciune. Daca te afli pentru prima data in Sibioara, nu-ti poti imagina cum arata satul fara biserica ce acum a devenit emblema spiritualitatii locale. Credinciosii de aici nu au avut un lacas de cult al lor. De ieri, vor avea un acoperamant de unde sa-si ridice la cer rugile, sa celebreze sarbatorile crestinatatii si care sa le fie sprijin in momentele cele mai importante. Inca de pe drumul ce duce catre satul care face parte din comuna Lumina, biserica se contureaza clar, ca o icoana, pe cerul de deasupra asezarii. Turlele se vad din departare, ca un reper pentru cei care isi doresc sa ajunga la biserica.

Reper al spiritualitatii

Dupa patru ani in care s-a pus piatra peste piatra pentru ridicarea ei, biserica si-a deschis larg usile, fiind gata sa-si primeasca credinciosii, atat pe cei din sat, dar si pe cei veniti special din alte judete. Potrivit ctitorului, Grigore Comanescu, constructia bisericii ce poarta hramul Sfintilor Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur a inceput in 2004. Desi nu s-a nascut in comunitatea caruia i-a adus cel mai frumos dar, Grigore Comanescu este legat pe vecie de istoria acestei asezari, prin contributia pe care a adus-o la ridicarea bisericii. "Am fost prezent la sfintirea locului si am decis atunci sa ma implic in construirea ei", a afirmat ctitorul. Biserica Sfintii Trei Ierarhi din Sibioara nu este singurul lacas la ridicarea caruia a contribuit. La slujba de sfintire, oficiata de Inalt Preasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au participat, ieri, sute de oameni. Dupa ceremonial, multimea stransa in curtea bisericii a fost stropita cu apa de trandafiri sfintita, fiind totodata binecuvantata de inaltul prelat. La eveniment, au mai fost prezenti primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, fostul subprefect al Constantei, Adrian Nicolaescu, dar si importante forte de ordine, care au asigurat desfasurarea in bune conditii a slujbei.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii